Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första halvlek fällde Skutskär

/

Skutskärs ambition att slippa sistaplatsen i årets bandyallsvenska lever fortfarande trots förlust mot UNIK med 7–4.
En förlust som inte kan bortförklaras efter en alldeles för svag första halvlek.

Annons

Visserligen låg hemmalaget under med bara 2–0 efter de första 45 minuterna men spelet från båda sidor såg mest ut som ”allmänhetens åkning”.

Andra halvlek fortsatte med intetsägande spel från främst hemmalagets sida och siffrorna drog iväg till 1–6 innan någon typ av skärpning kom till från hemmalaget.

1–6 blev såväl 2–6, som 3-6 och 4-6. Det sista efter ett mål från Johan Sjöbergs klubba som nog får betecknas som årets mål på IP.

Från egen planhalva lurade han samtliga UNIK-försvarare innan han lyfte in bollen i mål och sen krockade våldsamt med UNIK:s målvakt Jesper Bergelin.

– Ja, det var ett snyggt mål, men lite försent i serien kan man tycka, konstaterade Sjöberg, tvåmålsskytt för kvällen.

Det sjunde målet för kvällen från UNIK:s Rickard Ringmars klubba gav UNIK segern och nu har Uppsalalaget fortfarande chansen att få kvala till en högre serie.

Skutskär då?

Ja, laget som ramlar ner till division 1 nästa år måste se till att behålla materialet och ha en klar målsättning vad man vill framåt för att inte tappa ytterligare mark. Att ha med de tre veteranerna Gillberg, Strand och Söderberg i kvällens match med sammanlagt 63 års erfarenhet i A-lagsmiljö kan ses såväl som en styrka som en svaghet.

Återväxten med nya spelare måste till även om det kan vara svårt att attrahera och finansiera nya spelare som kan lyfta laget till spel i en högre division.

Annons