Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första ispasset före midsommar

Här är SAIK:s vapen i jakt på tredje raka guldet:
Rekordtidig ispremiär – redan i mitten av juni.
– Det är välkommet för oss, säger Daniel ”Zeke” Eriksson.

Annons

Normalt brukar SAIK gå på is i månadsskiftet juli–augusti.

Tack vare ett inplanerat besök av en konståkningsklubb från Stockholm läggs dock is inne i Jernvallens hockeyrink redan den 17 juni – vilket SAIK också kan dra nytta av.

Värvningsansvarige Daniel Eriksson är bara positiv.

– Om det skulle gå hade vi gärna haft is året runt. Framförallt är det vissa som inte kan vara med när vi spelar innebandy, så det känns bra att vara på rink för då kan alla vara med, säger ”Zeke”.

• Kan det vara ett vapen i jakten på ett tredje raka guld?

– Det är ju på is vi ska vara, då får man jobba med rätt muskelgrupper. Sedan om det blir avgörande i slutändan vet vi ju inte, det kanske man ser på några års sikt. Men ”alla bäckar små” brukar man ju säga, det här kanske är en detalj av många som tillsammans gör att vi fortsätter att vara framgångsrika.

När SAIK får tillgång till Göransson Arena och den stora bandyisen är ännu inte klart, men gissningsvis blir det i månadsskiftet augusti–september.

– Vi tittar på en lösning där vi kan få tillgång till Göransson Arena ännu tidigare. Vi upplever att det finns en vilja från arenabolaget, om de kan skapa ekonomi i det. Det verkar som det finns sug från klubbar utifrån att komma till Sverige i augusti på träningsläger, säger Eriksson förhoppningsfullt.

Det är redan klart att Thony Lindquists Dynamo Moskva – med bland andra Daniel Mossberg och Daniel Berlin – kommer till Sandviken för ett längre träningsläger i slutet av sommaren.

Mer läsning

Annons