Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsätter GIF hålla Åtvidaberg bakom sig?

Fyra matcher återstår av allsvenskan modell 2012 och det är tolv poäng kvar att spela om – alla lika viktiga för lagen i såväl toppen som botten av tabellen.

Men det är klart att poängen som ska fördelas på Strömvallen i eftermiddag mellan Gefle IF och Åtvidaberg känns heta.

Lagen bytte också plats med varandra efter förra omgångens resultat.

Annons

– Vi har ju förbättrat läget i takt med segrarna vi har tagit på slutet. Men det är även fortsättningsvis en match i taget som gäller och jag har aldrig pratat om att ett visst antal poäng ska räcka bara för att det gjort det tidigare säsonger. Det kan man aldrig veta, säger GIF-tränaren Pelle Olsson.

Visserligen pratar vi om samma säsong men det har runnit en hel del vatten under broarna sedan Åtvid spöade GIF med 6–1 en regnig aprilkväll i våras. GIF-tränaren tar inte ord som revansch efter den utskåpningen i sin mun.

– Det känns helt inaktuellt just nu och den matchen är långt borta.

GIF vann ju också en träningsmatch i somras med 1–0.

Under det här två veckor långa landslagsuppehållet fick GIF-spelarna en ledig helg och har sedan tränat på som vanligt. Ett uppehåll som kanske ett formtoppat Gefle hade klarat sig utan med stor poängutdelning över de sista sex-sju matcherna.

– Klart vi gärna hade kört på efter 1–0-segern mot AIK. Men det var skönt med vila också och det har handlat lite om en mental återhämtning också. Nu har vi varvat upp igen och kommer med ett gott självförtroende inför den här matchen, säger Olsson.

Åtvidabergs säsong har varit spegelvänd jämför med GIF:s där våren var lysande och ett tag låg laget topp fyra-fem. Nu har det blivit stopp i maskineriet. Dessutom har skicklige anfallaren Magnus Eriksson – som gjorde två av målen i den där aprilmatchen – sålts till belgiska Gent.

– Det har nog inte så mycket med det att göra. Det hackade lite för dom redan innan han försvann. Men dom har två skickliga anfallare kvar i Prodell och Möller och vi vet om deras styrkor.

GIF kommer till spel utan lagkaptenen Daniel Bernhardsson som är avstängd efter säsongens tredje varning senast mot AIK. Förmodligen kommer Eric Larsson att ersätta rakt av som breddare på högerkanten.

– Vi har 19 man med i matchtruppen. Det är alla förutom avstängde Bernhardsson samt skadade Johan Svantesson och William Lundin, avslutar GIF-tränaren.

Mer läsning

Annons