Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från Kongsvinger till Barcelona

För två dagar sedan var han i Norge och provspelade för Kongsvinger.

På måndagen landade 22-åriga Jonas Olsson i Barcelona med Gefle IF.

– Ibland är det snabba ryck, sa Jonas efter sitt första träningspass med laget.

Annons

Det var efter Daniel Bernhardssons olyckliga knäskada som GIF-ledningen såg sig tvungen att leta efter en ersättare. Jonas namn kom upp och han var inte sen att ta chansen.

– Det är ett allsvenskt lag och det känns väldigt intressant. Jag har en vecka på mig här att träna med laget och det ska bli riktigt roligt.

När han klev på bussen vid Strömvallen klockan tre natten mellan söndag-måndag hälsade han på GIF-gänget för första gången. Lite drygt 12 timmar senare har en lättare träning precis tagit slut och han har hunnit få ett första intryck i alla fall.

– Jag fick ett väldigt fint bemötande och det känns att det är en tight grupp som har roligt tillsammans.

Han kommer ursprungligen från lilla Töckfors nära den norska gränsen men har de två senaste säsongerna spelat med Degerfors i Superettan. Nu vill han ta ytterligare ett steg i karriären.

– Vi hann väl inte börja några förhandlingar egentligen utan jag kände att jag ville vidare. Just nu är jag här och vill ge det en rejäl chans, säger Jonas som är ytterback.

– Högerback är väl min naturliga position och mina styrkor är defensiven och spel en mot en. Passningsspelet är också helt okej.

Sedan Daniel Bernhardsson gick sönder väller det in förslag på tänkbara ersättare från när och fjärran till Pelle Olsson.

– Jonas namn kom upp och han fick följa med hit. Vi gjorde samma sak med David Fällman ifjol och det slog ju väl ut. Vi får se hur det blir med Jonas, säger GIF-tränaren.

Gefle hade annars en bra första dag på träningslägret i Spanien. Gräsplanen var helt okej och lagom till första träningen så kom solen fram och värmde ordentligt i den annars vindstilla februaridagen. Spelarna var som kalvar på grönbete...

– Det är skönt att vara här och det kommer att bli en viktigt träningsvecka för oss, säger Olsson.

Mer läsning

Annons