Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frempong får inte möta GIF

James Frempong fick debutera med IFK Norrköping dagen efter han lämnade Gefle IF.
Men när lagen möts på Parken i Norrköping den 21 september kommer han inte att spela.
– Nej, det stämmer. Vi skrev in det i avtalet, säger GIF-tränaren Pelle Olsson.

Annons

När klubbarna till slut kom överens om övergången blev det snabba ryck och Frempong åkte direkt till sin nya hemstad för att sitta på bänken i matchen mot Djurgården då han blev spelklar med omgående verkan.

Men i avtalet mellan klubbarna ingår förutom en mindre övergångssumma också en överenskommelse att Frempong inte kommer att medverka mot sina gamla klubbkompisar. Han får helt enkelt se matchen från läktaren.

– En mycket ovanlig åtgärd. Men så är det också en mycket ovanlig situation och övergång som jag aldrig varit med om tidigare. Men vi är överens med Norrköping att han inte ska spela mot oss, säger Olsson.

Frempong gjorde en medioker sista insats i GIF-tröjan när han blev utbytt efter drygt 50 minuters spel mot IFK Göteborg i söndags. I går var han betydligt piggare och mer motiverad när han fick 20 minuter i Norrköpings segermatch (2–1) mot Djurgården.

Han ersatte hemmalagets tvåmålsskytt Gunnar Heidar Thorvaldson i ett läge när Norrköping var en man mindre på planen sedan Bobbie Friberg da Cruz blivit utvisad i slutet av första halvlek.

Frempong hann med att utmana sina motståndare några gånger och drog ner applåder efter att fixat fram några hörnor.

I och med segern är Norrköping två poäng efter GIF men med två matcher mer spelade.

Mer läsning

Annons