Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gå på matchen – för "Bissens" skull

Först satt spelarna i en buss hela vägen hem från segermatch i Vetlanda.

Väl hemma i Sandviken igen blev det internmatch för att ladda batterierna inför dagens möte med Kungälv.

Annons

Bara två omgångar återstår av grundserien och nu är det rena slutspelsschemat innan kvartsfinalerna drar igång.

SAIK, som vann borta mot Vetlanda på fredagskvällen med 6–3, sov kvar i Småland och åkte buss hela lördagen. Men någon vila blev det inte hemma i Sandviken igen.

– Nej, vi körde en internmatch. Nio mot nio på små mål, de yngre mot de äldre. Tyvärr hade de äldre tre gamla gubbar i laget som förstörde, skrattar tränaren Daniel "Zeke" Eriksson.

Gubbarna var förstås tränartrion med Zeke själv, Stefan Söderholm och Henrik Hagberg.

– Vi hängde inte med helt enkelt. Jag själv inledde med att slå en riktig "indianare" till exempel.

• Men det låter som att ni hade roligt?

– Ja, verkligen, det var kul att lira. Det gäller att hitta på lite olika saker nu när det är så tätt med matcherna. Vi spelar fyra stycken på åtta dagar nu innan slutspelet.

I eftermiddag kommer IFK Kungälv till Sandviken. En speciell match på många sätt eftersom den spelas till förmån för den förre bandyspelaren Mathias "Bissen" Larsson. Han drabbades av en stroke för några år sedan och har nu dragit igång en insamling till förmån för hjärnforskningen under namnet "Bissen Brainwalk".

"Bissen" Larsson hade själv en föreläsning i Högbo i fredags och det är fri entré till dagens match i Göransson Arena. Men publiken uppmanas att lägga en slant i bidrag till "Bissen Brainwalk" och stödet till hjärnforskningen.

– Vi samlas redan i Högbo klockan 11 dit vi uppmanar allmänheten att också ta sig för en promenad med oss i SAIK, säger Daniel Eriksson.

Själva matchen är viktigt också ur ett sportsligt perspektiv. SAIK har fortfarande en liten chans att sluta tvåa i tabellen bakom Hammarby om alla resultat går deras väg i de två sista omgångarna. Och Kungälv, som besegrade Sandviken i höstas på Skarpe Nord, är tack vare Västerås genomklappning på slutet nu bara två poäng från en slutspelsplats.

Mer läsning

Annons