Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle bjöds på segern

Kalmar och Gefle håller på traditionerna. Precis som vanligt var det tillknäppt och målsnålt när lagen möttes i Kalmar på lördagen. Men ett mål blev det. Kalmars målvakt Etrit Berisha bjöd Gefle på segern när han tappade in Jakob Orlovs nick till 0–1.

Annons

Allt var precis som vanligt. Gefle föll tillbaka, var kompakt och bjöd inte på en millimeter extra yta i onödan. Kalmar försökte att dyrka upp det täta försvarsspelet, men var egentligen aldrig nära att hitta rätt nyckel.
Det dröjde nästan en halvtimme innan något av lagen skapade något om liknade en målchans. Kalmars allsvenska debutant Rasmus Sjöstedt, 20 år gammal, slog ett inlägg som Erik Israelsson nickade precis utanför. Gefle skapade inte en enda kvalificerad målchans på de första 45 minuterna.
Även en mållös halvlek kan vara underhållande, men det kan man inte beskylla den första för. Felpassen och missförstånden dominerade matchbilden.
I andra halvlek lyfte Gefle spelet något, de flyttade upp sin backlinje tio meter och kom därmed till fler anfall. De hade bland annat ett skott i stolpen och fler farliga inläggslägen.
Men det var ett individuellt misstag som avgjorde. Jakob Orlov fick bra träff med huvudet på Eric Larssons inlägg, Etrit Berisha räddade nicken – men lyckade på något märkligt sätt tappa in bollen när det såg ut som han hade den under kontroll.

Mer läsning

Annons