Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle en munsbit för Häcken

Exakt allt går Gefle IF emot för tillfället.

Hjalmar Öhagen måste operera foten och blir borta 10–12 veckor – och evighetsmaskinen Daniel Bernhardsson kan missa en match för första gången på flera år.

Ja, och så blev det ju en blytung 3–0-torsk borta mot Häcken.

Annons

– Det är i såna här lägen man prövas. Det gäller att inte låta sig nedslås, det är bara att bita ihop.
Orden är Pelle Olssons. GIF-tränaren har precis avslutat presskonferensen efter 3–0-förlusten mot Häcken på ett genomblött Rambergsvallen – där GIF tvingades byta om i en ishall eftersom det regnade in i det ordinarie omklädningsrummet – och berättar för Sportens utsände om det dystra besked som kom några timmar tidigare.
Hjalmar Öhagen, som fick hela fjolårssäsongen spolierad på grund av en korsbandsskada, magnetröntgades på en klinik i Göteborg i går förmiddags. Svaret på undersökningen: Det mellanfotsben som gick sönder 2010 har inte läkt ordentligt, operation väntar på måndag och Öhagen väntas bli borta uppemot tre månader.
Efter undersökningen tog Öhagen tåget hem, men vi når honom på telefon.
– Det är klart att det är tungt, när man precis har kommit tillbaka. Det är inte så roligt, men samtidigt inte mycket att göra något åt, säger Öhagen.
– Det är bara att sätta sig på cykeln, rehabba och göra allt för att komma tillbaka snabbt.
Det var en smäll på foten i matchen mot Djurgården som gjorde att han fick undersöka foten igen.
– Jag har inte haft några jätteproblem med foten, men uppenbarligen hade den inte läkt ordentligt. Så det var egentligen bara tur att den inte gick sönder tidigare.
– Jag trodde ju att det var lugnt när den hållit så pass länge. Nån gång har jag haft ont och då har jag blivit lite orolig, men det har gått över snabbt.
Redan inför gårdagens match saknades sjuke Olof Mård, mittbacken, och ljumskskadade anfallsersättaren Johan Oremo. Efter 17 minuter stod det klart att Gefle får klara sig utan Alexander Faltsetas i matchen mot Sundsvall på måndag eftersom han då drog på sig sin tredje varning för säsongen och är avstängd.
Sedan kom nästa smäll. Daniel Bernhardsson, som spelat varenda minut under tre raka säsonger , tvingades kliva av med sju minuter kvar. Dock utan att bli utbytt vilket gör att sviten rent officiellt är intakt – men frågan är för hur länge.
– Den är i farozonen, erkänner Bernhardsson efteråt, medan naprapat Fredrik Wallström lindar om hans ena lår.
– Jag kan inte säga vad det är, men det känns inte så bra just nu. Det var i en duell, jag skulle göra ett frånskjut och då släppte det – och så högg det till.
Förutom allt skadeelände kan det konstateras att Gefle IF är inne i en riktig svacka spelmässigt.
– Vi har en lite knepig situation. Vi behöver komma samman och jobba hårt för varandra på måndag, säger tränaren Pelle Olsson.

Mer läsning

Annons