Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle IF är med i Jawokampen

Gefle IF har siktet inställt på Amadou Jawo.

Och klubben är fortfarande med i racet.

– Det står mellan tre klubbar och Gefle IF är en av dem, säger Jawo till Sporten.

Annons

Han fick tillbringa söndagseftermiddagen på avbytarbänken när Elfsborg slog Syrianska på bortaplan med 2–0. Elfsborg gjorde tre byten, men Jawo fick sitta kvar på bänken.

Hittills har det bara blivit två matcher från start och nio inhopp den här säsongen och Amadou Jawo har inte gjort någon hemlighet av att han gärna ser att Elfsborg säljer honom till någon annan klubb.

Problemet är att Jawo har kontrakt med Elfsborg fram till sommaren 2014 och att klubben gärna vill ha tillbaka så stor del av sin investering som möjligt.

Gefle IF gjorde en bra affär när man sålde Jawo sommaren 2009, för en ansenlig summa nånstans kring tio miljoner kronor (uppgifterna pendlar mellan åtta och elva miljoner).

Varför skulle då Amadou Jawo vilja återvända till GIF, är det inte ett steg tillbaka i karriären?

– Nej, jag vet var jag har Gefle, och hur jag ska spela mitt eget spel. Mitt mål är att komma längre än allsvenskan, vägen dit kan gå via Gefle eller nån annan klubb, säger han.

Jawo har dessutom goda vänner kvar i Gävle, plus att flickvännen kommer från Skutskär.

Transferfönstret är öppet till 31 augusti och innan dess måste en lösning ha nåtts. Men Gefle IF är långt ifrån den enda klubb som nu jagar Jawo. Gais, Helsingborg och Djurgården har alla uppgetts vilja värva honom.

– Jag trivs bra i Elfsborg, men jag behöver få speltid. Det är det viktigaste. Det passar inte mig riktigt att vara i ett lag som bara spelar med en renodlad anfallare. Klubbarna som är intresserade av mig spelar mer med två anfallare, sa Jawo till Aftonbladet i veckan och antydde att en av klubbarna låg närmare till än de övriga.

GIF har pengar att spendera efter Helsingborgs Gerndt-försäljning till Utrecht, enligt vad Sporten erfar kring sex miljoner kronor.

– Alla vet att Amadou är en spelare vi håller väldigt högt. Sen vill jag ogärna uttala mig så mycket mer om en spelare som står under kontrakt, det är två klubbar som måste komma överens. Men det är inte så att det är väldigt nära någon lösning, så mycket kan jag säga, säger GIF-tränaren Pelle Olsson.

• Kommer ni förstärka truppen innan fönstret stänger, oavsett vad som händer med Jawo?

– I det här läget är det viktigt att vi får in nån som vi redan känner till på ett bra sätt, det är inte långt kvar av säsongen. Det kommer förfrågningar hela tiden och så länge fönstret är öppet är det i alla fall aktuellt.

• Och Frempong blir kvar?

– Vi stressas inte av att James skrivit på för en annan klubb. Det är inget problem, varken för honom eller oss. Hittar vi inte någon direkt ersättare så är det inte aktuellt att släppa honom till Norrköping.

Förre GIF-spelaren Andreas Dahlén har hamnat i frysboxen i sin tyska klubb FSV Frankfurt och har inte ens funnits med på bänken i de senaste matcherna. Men enligt Pelle Olsson är inte det en värvning som är aktuell i dagsläget.

– Jag vet att han spelat mittfältare, men vi ser honom främst som vänsterback och där har vi tre spelare redan. Sedan vet jag inte ens om det är ekonomiskt möjligt, det är väldigt mycket mer pengar i den tyska ligan.

Mer läsning

Annons