Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle IF besegrade Malmö FF

Mikael Dahlberg fastställde slutresultatet 2-0 på ett regnigt Strömvallen.

Annons

Den första halvleken var händelselös bortsett från tre situationer. Den första när Jakob Orlov revs ner och Daniel Theorin gav Gefle ledningen på den efterföljande straffen i den 24:e minuten.
Sedan bjöd Marcus Hansson på fina fotbollskonster när han, med en tvåfotsdribbling, tog sig förbi två Malmöförsvarare till höger i straffområdet och var ett hårsmån från att ge hemmalaget en 2–0-ledning i paus.

Malmös enda målchans i halvleken var när Jimmy Durmaz vände, vred och snurrade bort Geflebacken Jens Portin och sköt ett hårt och välplacerat skott som Mattias Hugosson tvingade att sträcka ut sig helt i en snygg räddning.

Malmö vilade många tongivande spelare, bland annat Jiloan Hamad och Ivo Pekalski, men nyförvärvet från Häcken, Mathias Ranegie, fick starta matchen. I 56:e minuten sköt han ett långskott som Hugosson visserligen inte kunde greppa, men åtminstone rädda utan större bekymmer.

Men hans farligaste målchans dök upp i den 69:e minuten där han fick ett till synes fritt skottläge från vänster i straffområdet. Återigen stod dock Hugosson i vägen.
I den 79:e minuten ställde Gefle om snabbt och Mikael Dahlberg transporterade bollen från mittlinjen. Med trötta steg och försvarande Malmöspelare på väg i kapp honom drog han till utanför straffområdet och bollen borrade sig snyggt in i krysset.

TT

Mer läsning

Annons