Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle IF blev nollat – igen

Två raka förluster – och inte ett mål på drygt 200 minuter. Gefle IF:s form är inget vidare för tillfället.

Annons

– Insatsen i första halvlek var långt under vår kapacitet, säger tränaren Pelle Olsson efter 0–2 mot Brage.
Gefle IF har fått en del att fundera över efter lördagens träningsmatch mot Brage i Hedemora.

Det blev en ny förlust – och för andra matchen i rad mot ett lag från en lägre division.
Tränaren Pelle Olsson var framför allt missnöjd med GIF:s första halvlek i 2–0-förlusten mot superettanlaget Brage.
– Vi gjorde en svag första halvlek. Det var energifattigt och vi gjorde många misstag vilket skapade problem för oss. Det får inte hända igen, säger Pelle Olsson och poängterar samtidigt att han inte lägger någon större vikt vid slutresultatet.
– Naturligtvis är vi inte nöjda när vi inte vinner. Och man kan sitta och leta efter mönster om man vill det, men träningsmatcher är träningsmatcher. Inför matchen mot Västerås (i onsdags) gjorde vi åtta ändringar i laget och till den här matchen fem ändringar. Man kan säga att vi inte är i speciellt bra form just nu.

Efter Brages 1–0-ledning i halvtid ryckte ändå GIF upp sig betydligt i den andra halvleken. Alexander Faltsetas och Hjalmar Öhagen gick in i stället för Johan Svantesson och Sebastian Senatore, och Pelle Olsson valde att gå över till en form av 4–3–3-uppställning. Dragan Kapcevic, som spelade hela matchen då Johan Oremo lämnade återbud på grund av sjukdom, fick dock extra mycket utrymme på topp.
– Vi hade mycket mer energi i andra halvlek och skapade ett antal bra målchanser. Under den första kvarten var vi ytterst nära att göra mål, bland annat var Hjalmar Öhagen igenom några gånger och Dragan hade ett friläge. Och efter deras 2–0-mål (79:e minuten) var Öhagen nära igen, säger Pelle Olsson.

Brages båda mål gjordes på fasta situationer, 1–0 kom efter frispark och 2–0 efter hörna.

GIF har nu en träningsmatch kvar innan träningslägret på Cypern (9–16 mars), mot Strömsberg på torsdag.
– Det är inte bestämt hur många från A-truppen som kommer att matchas då. Det gäller att hitta en balans på olika sätt inför lägret, säger Pelle Olsson.

BRAGE–GEFLE IF 2–0 (1–0)
Målen: 1–0 (30) Prince Eboagwu, 2–0 (79) Andi Toompuu.
Så spelade GIF: Emil Hedvall – Daniel Bernhardsson, Olof Mård, Linus Malmborg, Sebastian Senatore (Hjalmar Öhagen, 46) – Eric Larsson, Marcus Hansson, Zakaria Abdulai, Jonathan Hellström – Dragan Kapcevic, Johan Svantesson (Alexander Faltsetas, 46).
Spelade ej: Mattias Hugosson, William Lundin, Joachim Adukor, Daniel Leino.

Mer läsning

Annons