Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle IF flyttar ännu en match

Brynäs jakt på SM-guld har fått Gefle IF att flytta hemmamatcher.
Senast i raden är det Elfsborg som kommer hit måndagen den 16 april i stället för söndagen den 15:e.

Annons

Det är redan utsålt upp till Läkerol Arena när det ska finalspelas. GIF har insett att det innebär ett rejält publikbortfall om de båda arrangemangen krockar och väljer att på ett tidigt stadium agera.

Det gjorde man när Syrianska kommer hit för GIF:s hemmapremiär. Det ursprungliga schemat sa att matchen skulle spelas på Strömvallen på lördag eftermiddag. Men då fanns det en risk/chans att Brynäs skulle möta Färjestad i en eventuellt sjunde och avgörande semifinal och fotbollsmatchen flyttades till långfredagen.

Nu blir det ingen ishockey men GIF-matchen ligger förstås ändå kvar på sin nya fredagstid.

Med finalplatsen säkrad så är nästa krock ett faktum nästa helg när det är söndagsmatch både för GIF och Brynäs. Om Brynäs får Skellefteå – vilket mycket tyder på just nu – så blir det hemmafight på söndagen.

Då väljer GIF redan nu att flytta sin match. Elfsborg har gått med på att spela måndagen den 16 april klockan 19.00 i stället.

Något som alla idrottsintresserade i Gävle säkert tackar för. Nu finns möjligheten att se både GIF och Brynäs på hemmaplan.

På tisdag spelar dock de båda lagen samtidigt då Brynäs inleder SM-finalerna och GIF har Åtvidaberg borta på sitt program. Det kan också bli en krock lördagen den 21 april. Blir det en sjunde och avgörande SM-final möter GIF Kalmar FF på bortaplan samtidigt.

Mer läsning

Annons