Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle IF i Barcelona - dag 3

Här är reporter Christer Åbergs rapport från Gefle IF:s tredje dag i Barcelona.

Annons

Här är onsdagens…

…träningar:
På förmiddagens drillades laget i hotellets gymavdelning. Fysioterapeuten Johan Holmström höll i övningarna. Laget delades upp i tre grupper och så var det styrekträning. Det behövs också under ett läger.
På eftermiddagen var det dock dags att kliva på gräsmattan igen. Drygt en timme i solskenet och det var ett harmoniskt lag som tränade.

…väder:
Hela laget vaknade till en helt blå himmel och solen strålade. Lite kallt i luften på 12-13 grader men betydligt varmare om man hittade en plats i lä.
Många plockade fram kortbyxorna till träningen ute på eftermiddagen.
Bästa vädret hittills i Barcelona.

…skadeläget:
Mikael Dahlberg tränade med boll men på egen hand. Han satte för övrigt nytt rekord – 11,1 sekunder - på en bana där han drev bollen mellan några konor. Det var han i alla fall nöjd med.
Nyförvärvet Sive Pekezela var lindad runt låret efter den smäll han fick på träningen i början av veckan. Han promenerade lite runt planen där dom andra tränade.
I övrigt är Johan Svantesson längs ifrån vanlig fotbollsträning och fortsätter att vara i gymet.

…varmaste:
Det var det trots allt nere i gymet. Det kändes som en bastu – om det fick finländaren Jens Portin att trivas lite extra låter vi vara osagt. Men han såg i alla fall både pigg och glad ut när han körde hårt på en testcykel.

…målvakter:
Emil Hedvall som lyckades absolut bäst när de tre målvakterna fick turas om att agera försvarare på träningen. Vi nöjer oss med att säga att Emil hade det bästa löpsteget….
Men vi ska inte glömma unge Oscar Larsson som när träningen var slut fick på dagens hårdaste skott som satt stenhårt i nät.
Jodå, Mattias Hugosson är också här och den evigt unge målvakten kommer att hålla hög klass den här säsongen också.

…bollpojkar:
Yngst i laget får bära tillbaka bollar, koner och västar när träningen är slut. Emil Bellander och Erik Olsson sköter den uppgiften med den äran och hjälper materialförvaltaren Ronny Pyykkö som nu meddelar att tre bollar saknas.

…cyklister:
Gefle IF bor fem-sex mil utanför Barcelona uppe i bergen. Det finns inte så mycket att göra mellan träningspassen. Det går till exempel inte att spendera några pengar här.
-2,50 euro på en badmössa som man måste ha för att vara i poolen, kommenterade Marcus Hansson sina utgifter så här långt.
För att lindra hotelldöden så fixade i alla fall Emil Hedvall och Jakob Orlov varsin cykel från hotellreceptionen för en liten utflykt.

…gladaste:
David Fällman kommer alltid med ett leende på läpparna. Mittbacken som gjorde succé förra säsongen när han kom till GIF gillar det här träningslägret bättre än fjolårets på Cypern.
-Då var jag med och provtränade och det är tufft. Jag förstår Jonas Olsson som är här nu och gör samma grej jag gjorde ifjol. Men det här laget är otroligt lätt att komma in i. Men visst är det mer avslappnat att veta vad man ska spela resten av säsongen, sa Fällman.
Han kommer absolut att vara en viktig kugge för Gefle i år också.

Mer läsning

Annons