Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle IF i Sollefteå för att hitta formen

Fem raka förluster i allsvenskan är ingen smickrande läsning för Gefle IF.
Men i kväll bör det bli seger i en uppvisningsmatch på Nipvallen i Sollefteå.
– Vi har sagt till våra spelare att ta lugnt så Gefle får vinna nån match också, skojar Sollefteå GIF:s sportchef Anders Quist.

Annons

Gefle IF har god relation med Sollefteå GIF, som spelar i division 2 Norrland. För ett år sedan värvade man Dragan Kapcevic från klubben och Pelle Olsson har kontinuerlig kontakt med Sollefteås tränare Roger Dannberg, som han känner sedan många år tillbaka.

– Vi har sedan något år diskuterat med Gefle att de ska komma hit och spela en träningsmatch. Och när deras match mot Malmö blev flyttad ringde Pelle Olsson och frågade om vi inte skulle ta den här matchen nu, berättar Anders Quist i Sollefteå.

– Egentligen skulle vi ha spelat i samband med landskampsuppehållet 5–6 september, men eftersom vi inte har någon match till helgen passade det bra nu, säger Pelle Olsson som mönstrar starkast tänkbara uppställning i matchen.

– Vi är en norrländsk representant i allsvenskan och det är bra för oss att komma ut och visa upp oss. Jag hoppas att de får en positiv bild av Gefle IF, menar Olsson.

Men eftersom det är full omgång i division 2-fotbollen till helgen, samt att Sollefteå känner att man inte har tillräckligt många bra spelare för att klara tempot mot Gefle, blir det en Ångermanlandskombination som GIF får möta.

– Vi har åtta eller nio spelare från Sollefteå och sedan lånar vi in ett antal spelare från de andra division 2-lagen i distriktet, berättar Quist.

Därför blir det Sollefteåspelare blandat med spelare från Junsele, Härnösand och Älgarna (alla division 2) samt några spelare från Höga Kusten (trean) och två spelare från norrlandstvåans serieledare Östersund.

Sollefteås sportchef, som tvingades släppa ifrån sig Dragan Kapcevic i fjol, berättar att laget nyligen var nära att värva en före detta Geflespelare istället.

– Vi erbjöd Bernhard Nyström ett, för att vara division 2, väldigt bra kontrakt över två månader. Men han tackade nej till oss, berättar Anders Quist.

Så spelar Gefle i kväll: Mattias Hugosson – Daniel Bernhardsson, Daniel Theorin, Olof Mård, Jens Portin – Jonas Lantto, Marcus Hansson, Zakaria Abdulai, Jonathan Hellström – Mikael Dahlberg, Dragan Kapcevic.

Ersättare: Sebastian Senatore, Pär Asp, Yussif Chibsah, Suad Gruda, Jakob Orlov, Joachim Adukor, Oskar Larsson (mv).

• Eric Larsson och målvakten Emil Hedvall har lättare skador och stannar hemma. Dessutom var James Frempong i Norrköping för att skriva kontrakt i går (läs mer på annan plats).

Mer läsning

Annons