Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle IF tvåa i allsvenskan

Gefle är täta just nu. Ofattbart täta. För sjunde matchen i rad höll laget nollan när man slog IFK Göteborg på hemmaplan med 1–0.

Annons

Hemmalagets matchinledning var riktigt bra. Inför ett fullsatt Strömvallen gick Gefle ut stenhårt, och inom loppet av fyra minuter hade de vaskat fram en uppsjö heta målchanser och två av dem träffade stolpen.
Därför var lagets ledningsmål varken oväntat eller orättvist.
I den 25:e minuten kontrade Gefle. Bollen hamnade längs högerkanten där Jakob Orlov med ett perfekt inlägg hittade anfallskollegan Mikael Dahlberg som skarvade in bollen efter en vältajmad löpning.
Men IFK Göteborg var inte heller helt ofarligt. De hade också en stolpträff i första halvleken och var dessutom mycket nära att spräcka Gefles – och Mattias Hugossons – fantastiska svit när Geflemålvakten tappade bollen och Hannes Stiller fick öppet läge i straffområdet.
Där räddade dock Daniel Theorin bollen på mållinjen.
Gästerna pressade på i andra halvlek, men kunde aldrig spräcka målnollan på Gefle. Och det är man knappast ensamma om i allsvenskan. I ungefär tio timmar har Gefle (nu serietvåa) spelat utan att släppa in ett enda mål.
Makalöst, som sagt.

(TT)

Mer läsning

Annons