Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle IF vidareefter cupdrama

Svenska cupen är reservmålvakten Emil Hedvalls chans att skina.
Och han gjorde det mot Karlstad, när Gefle IF vann med 4–3 efter straffar.

Annons

0–0 i halvtid, 0–0 efter full tid och 0–0 efter förlängning. Division 1-laget Karlstad BK gav Gefle IF stora problem och det krävdes straffläggning för att skilja lagen åt.

Väl där var det ytterst nära en Karlstadtriumf. Daniel Bernhardsson och Linus Malmborg hade missat och vid ställningen 3–3 hade Karlstad sista straffen kvar och matchboll.

Men...

– Jag slängde mig åt rätt håll och tog den. Jag hade en bra känsla hela straffläggningen och chansade rätt på alla utom en, säger Emil Hedvall.

I extraomgången slog sedan Jens Portin in Gefles straff medan Karlstadspelaren sköt i ribban. Och GIF-spelarna kunde andas ut.

– Jag tror aldrig jag varit med och förlorat en straffläggning, men det har aldrig varit så här nära heller, säger GIF-tränaren Pelle Olsson.

Han var inte direkt nöjd med spelet. GIF hade mycket boll, men var uddlöst framåt – trots tidiga målchanser från anfallsparet Jakob Orlov och Johan Oremo.

Men den här gången räckte det med en vass målvakt, Emil Hedvall gjorde dessutom en riktigt bra räddning när det återstod tio minuter av ordinarie tid.

29-åringen är inne på sin fjärde säsong med Gefle IF, men har ännu inte fått stå någon match i allsvenskan. Cupmatcher har det blivit desto fler.

– Det är kul matcher, och det gäller att ta tillvara på chanserna. Men det är lite synd att det inte blir fler i höst.

Upplägget på Svenska cupen har förändrats, och Gefle IF kommer nu spela ett gruppspel under tre helger i början på mars, där gruppvinnaren i fyrlagsgruppen går till kvartsfinal. Motståndare blir klart efter säsongen.

Och Pelle Olsson tycker att upplägget är värt att prova.

– Det pratas mycket om att vi behöver förlänga tävlingssäsongen och nu får vi ytterligare tre tävlingsmatcher innan serien drar igång. Och finalen, som går i maj, får en lite trevligare inramning.

Målvakt i mars? Kan mycket väl vara Emil Hedvall, som har ett flerårskontrakt med GIF.

I Gefle IF gjorde dessutom Hjalmar Öhagen ett piggt inhopp, det var Öhagens första a-lagsspel efter benbrottet i mellanfoten. Tidigare har det blivit två U21-matcher.

Även Gefle IF:s allsvenska kollegor Mjällby, Norrköping och Sundsvall vann sina cupmöten, medan superettanlagen Trelleborg och BP blev utslaget mot lag från lägre divisioner.

Mer läsning

Annons