Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle klarade nytt kontrakt

(Ny version) Gefle är klart för allsvenskt spel även 2013. Kontraktet säkrades med 3–2 borta mot Gais. Det var Gefles sjätte seger i de tio senaste omgångarna.

– Vilken resa vi gjort i höst, sade målvakten Mattias Hugosson.

Annons

I somras fanns Gefle i tabellens absoluta bottenskikt. Nu är laget, med en omgång kvar att spela, klart för sin nionde raka säsong i allsvenskan. Målvakten Mattias Hugosson, 38, har varit med hela tiden.
– Oerhört skönt, sade han om torsdagens seger på ett regnigt Gamla Ullevi.
– Det har varit en tuff säsong för oss. Vi låg jäkligt illa till, innan vi slog Örebro.
Då, 24 augusti, började Gefles marsch mot fast mark i tabellen. 2–1 borta mot bottenkonkurrenten blev det första steget.
Var kom vändningen från?
– Svårt att säga. Det är ett hårt jobb som måste göras. Du måste tro på det du gör, även om resultaten gått emot dig. Fortsätter du jobba så kanske turen vänder, stolpe in och så vidare, och då kommer det successivt lite självförtroende. Det finns inga genvägar, konstaterade Mattias Hugosson.

Hösten 2012 blev en tid när Gefle hade marginalerna på sin sida.
– Vi har gjort sena mål i vissa matcher, påpekade målvakten.
– Men personligen tycker jag också att vi stundtals spelat väldigt bra fotboll. Sen är det lätt att vi får en stämpel på oss att vi är tråkiga ändå.
Mattias Hugosson kom till Gefle IF redan 1998. Kanske är hans karriär i klubben på väg mot sitt slut. I så fall kan söndagens hemmamatch mot Helsingborg bli "tack och farväl".
– Vi får se hur det blir. Jag har ingen aning, och har inte hört något från klubben heller. Det finns en hel del bitar att fundera på, innan man tar ett beslut, sade Mattias Hugosson.
Gaisare sjöng efteråt
Jonas Lantto gav Gefle en tidig ledning mot Gais. Romario Sipiao kvitterade. Efter paus nickade mittbacken Olof Mård in 2–1 till Gefle på en hörna. Gais skapade chanser, men har inte allsvensk kvalitet i år. Det visste vi redan.
Mikael Dahlberg avgjorde med 3–1 på straff i 78:e minuten.
I Gais avslutade lagkaptenen Fredrik Lundgren karriären med sin 300:e tävlingsmatch. Han fick bytas ut med en sträckning, men gick ut på planen efter matchen och pratade med supportrarna.
De stämde upp en sång tillsammans, med början i frasen "det är underbart att vara gaisare". I superettan, nästa år.

Mer läsning

Annons