Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefles sköna besked: Stjärnan snart tillbaka

Två anfallare blir snart tre. GIF tror nu att Mikael Dahlberg kan spela mot Trelleborg i helgen.
– Han är högaktuell inför matchen på lördag, säger GIF-tränaren Pelle Olsson.

Annons

Det var på träning för en vecka sedan som Mikael Dahlberg tvingades kliva av. Han ådrog sig en överansträngning i baksidan av låret – men förhoppningarna var ändå stora att han skulle kunna spela mot Örebro. Men det gick alltså inte.

Med Dragan Kapcevic och Jakob Orlov som enda renodlade anfallare gick GIF mållösa från matchen – och fjärde raka förlusten var ett faktum.

I söndags bekräftade Pelle Olsson att GIF kan komma att värva en anfallare i transferfönstret.

Men nu ser det alltså ut som att GIF i alla fall kan få tillbaka Mikael Dahlberg redan i helgen.

– Jag har fortfarande en liten känning i låret så jag kan inte säga exakt när jag är tillbaka. Vi behandlar det dagligen med massage och jag ska försöka göra allt för att kunna spela i helgen, säger GIF-spelaren.

För att kunna – så snabbt som möjligt – träna fullt igen kör också anfallaren rehabträning varje dag och i går joggade han medan de andra körde bollövningar. Det viktiga är bara att inte göra om samma misstag som i lördags.

– Jag tränade ju i lördags men det var för tidigt och kan ha förlängt skadan lite. Nu försöker vi ta det lite mer försiktigt och stegra träningen under veckan.

Det är inte bara i anfallet som det har varit skadefyllt på sista tiden. Innan matchen i söndags var alternativen på vänstermittfältet, Jonathan Hellström och James Frempong, inte helt kvitt sina åkommor. Något som fick GIF att – redan innan match – bestämma att ett det skulle bli ett tidigt byte på den som startade matchen.

– Vi gjorde bedömningen att James Frempong var bästa valet från start. Sen var inte tanken att han skulle spela så länge. Men eftersom han gjorde det så bra i andra halvlek höll vi honom kvar längre än vad vi hade bestämt från början, säger GIF-tränaren.

Mer läsning

Annons