Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Genrep med tänkbart premiärlag – Asp vilar

Efter Cypernveckan närmar sig den allsvenska premiären med stormsteg för Gefle IF.

I eftermiddag är det genrep mot det finska ligalaget IFK Mariehamn på Strömvallen.

Tränaren Pelle Olsson har plockat ut ett lag som mycket väl kan vara startelvan mot Malmö FF nästa måndag.

Annons

– Förutom matchen mot Mariehamn har vi också GIF Sundsvall i U21-serien på söndag. Alla tillgängliga spelare kommer att få starta i varsin match, säger Pelle som har nio spelare med som ersättare i eftermiddag.

De som inte spelar är Pär Asp, Simon Lundevall och Jens Portin. Erik Törnros finns inte heller med på avbytarbänken i dag men spelar i morgon.

– Asp fick en smäll på låret mot Sundsvall för två veckor sedan och tränar nu för fullt igen men avstår av säkerhetsskäl. De andra är fortfarande skadade, förklarar Pelle.

Han startar bland annat med Erik Larsson på högerkanten, Alexander Faltsetas på mitten bredvid Marcus Hansson och så är det firma Orlov/Dahlberg framåt.

Annars har GIF kört en träningsvecka som under tävlingssäsongen med lite färre och kortare pass. Helt enkelt ett lite luftigare schema efter det mastiga Cypernlägret. I genrepet väntar Mariehamn som GIF de senaste åren haft för vana att möta på försäsongen.

– Det brukar bli jämna matcher. Vi vann inomhus på Åland med 1–0 ifjol, minns GIF-tränaren.

Gefle har 6–0 på de tre senaste träningsmatcherna där det har blivit två segrar och en oavgjord.

– Vi vill gärna fortsätta på den inslagna vägen och se samma intensiva försvarsspel tillsammans med ett snabbt och bra passningsspel, avslutar Olsson.

Mer läsning

Annons