Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ghanan provtränar med GIF

Ännu en ghanan kan vara på ingång för Gefle IF. Den 18-årige mittfältaren Joachim Adukor provtränar med Gefle – och gjorde sin första träning med klubben i går.

– Jag har hört mycket gott om Gefle, säger Adukor till Sporten.

Annons

GIF har som bekant redan två spelare från Ghana.

Zakaria Abdulai värvades till den här säsongen – sedan tidigare har man också Yussif Chibsah som är inne på sin fjärde säsong med klubben.

Nu kan ännu en ghanansk fotbollspelare vara på ingång för Gefle – mittfältaren Joachim Adukor tränade med Gefle för första gången under gårdagens eftermiddagspass. Och det var en nöjd 18-åring som Sporten träffade.

– Det är fantastiskt att få vara här i Gävle och provträna med ett svenskt elitlag, det verkar vara ett härligt gäng, säger Adukor.

Och Adukor känner sedan tidigare till både Abdulai och Chibsah då samtliga tre spelare är uppväxta i Accra, Ghanas huvudstad.

– På måndagarna i Accra då vi inte hade några träningar brukade man spela ihop med andra, då har jag stött ihop med dem, berättar han.

GIF-tränaren Pelle Olsson vill betona att Gefle inte är i akut behov av någon form av förstärkning – men utesluter inte något för framtiden.

– Trots att vi har en trupp som för tillfället håller måttet måste man se sig omkring för nya spelare, man vet aldrig vad som händer framöver, säger Pelle.

Pelle fick nys om både Abdulai och Chibsah genom sin källa nere i Ghana – och använde sig av samma metod för att Adukor skulle få chansen till provträning.

– Det finns många bra spelare i Ghana, säger Pelle.

• Vad kan du dra för slutsatser efter Adukors första träningspass?

– Han har goda egenskaper på sin mittfältsroll, jag kunde redan i dag bedöma att han är en allround-spelare som behärskar både spel centralt och på yttern.

I ungefär två veckor framöver kommer Adukor att provträna med Gefle – om det sedan är aktuellt för någon värvning omgående är svårt att svara på, menar Pelle.

– Det är en månad nu under sommaren som vi har tid att testa spelare, och som jag sa vet man inte vad som sker.

– Vi har ju fyra spelare som är skadade, där två av dem troligtvis är tillbaka rätt snart.

James Frempong är sannolikt tillbaka i träning med laget på måndag – och Pär Asp om cirka sex veckor.

Hjalmar Öhagen och Daniel Leino är bägge långtidsskadade och blir av allt att döma borta resten av säsongen.

Det kanske öppnar upp för Joachim Adukor.

– Jag drömmer att få spela med ett elitlag i Europa, och jag har hört mycket gott om Sverige och Gefle, menar Adukor.

Mer läsning

Annons