Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF är verkligen inte borta borta

Gefle IF räds inte Kalmars hemmafacit. Och varför skulle dom? Laget ligger delad tvåa i den allsvenska bortatabellen.

Annons

Nu är det klart att tränare Pelle Olsson har respekt för det Kalmar FF åstadkommit så här långt, inte minst på sin nya hemmaplan.

– Av det jag har sett verkar de ha en klassisk hemmaplansenergi i sitt spel, de har ett väldigt go i laget. Men de var bra mot Helsingborg borta också och kunde mycket väl ha vunnit där. Kalmar är ett topplag, som mycket väl kan stanna däruppe, säger Olsson.

För GIF:s del har bortaspelet genomgått en klar uppryckning jämfört med i fjol, då det bara blev 12 poäng på 15 matcher.

Nu är laget redan uppe i åtta poäng på fem matcher – vilket räcker till en delad andraplats i bortastatistiken.

– Vi har tagit två bra segrar mot Örebro och AIK, och jag tycker även att vi höll spelet väl uppe mot Helsingborg (förlust 3–0), säger Olsson.

– Jag tror att starten var bra, när vi kom tillbaka och tog en poäng mot Syrianska i premiären. Det var viktigt att vi spräckte poängnollan på bortaplan direkt, och efter den starten har det rullat på bra.

GIF mot Kalmar, oavsett om det är borta eller hemma, har på de fyra senaste matcherna slutat med ett oavgjort resultat. Räknar man in cupmatchen i fjol är det till och med fem, eftersom Kalmar vann först efter förlängning (3–1, 1–1 vid full tid).

Mer läsning

Annons