Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF beredd på tufft motstånd

I eftermiddag väntar årets första hemmamatch för Gefle IF – då gör tränaren Pelle Olsson tre förändringar i startelvan.

Bland annat är Mikael Dahlberg redo för spel.

– Nu kommer det att krävas mer av oss, säger Pelle inför mötet med Djurgården.

Annons

GIF-tränaren tänker då på 1–0-segern i säsongspremiären borta mot IFK Mariehamn i söndags.

– Vi är nöjda med vår prestation i den matchen. Men nu väntar vassare motstånd, och vi är beredda på det. Det ska bli intressant att se var vi står, säger Pelle Olsson.

Tre spelare tillkommer jämfört med senast. Mikael Dahlberg, som bröt ett finger i början på januari, kommer att starta eftermiddagens match – med en plastskena som ska skydda fingret. Dahlberg bildar anfallspar med Jakob Orlov.

Dessutom är vänsterbacken Jens Portin och anfallaren Johan Oremo tillbaka efter skada – och tar plats på bänken. Emil Bellander är sjuk och finns inte med i truppen.

Övriga förändringar i startelvan: Emil Hedvall kliver in mellan stolparna och Joachim Adukor går in på mittfältet i stället för Zakaria Abdulai.

Sedan tidigare saknas Marcus Hansson, Johan Svantesson, Sive Pekezela, Olof Mård och William Lundin. De två förstnämnda rehabtränar efter sina operationer under hösten.

– Det är positivt att Dahlberg, Portin och Oremo är tillbaka. Sedan är det glädjande att Marcus Hanssons rehabilitering gått väldigt snabbt. Från och med måndag kommer han att kunna delta fullt ut på vissa träningspass.

Djurgården har spelat två träningsmatcher inför eftermiddagens möte med GIF på Strömvallen, 1–1 hemma mot Frej och samma siffror borta mot Syrianska.

Laget har bland annat värvat mittfältaren Andreas Johansson, som är tillbaka i klubben efter spel i Danmark de senaste åren, vänsterbacken Jesper Arvidsson från Åtvidaberg och den argentinske anfallaren Luis Solignac.

Pelle Olsson:

– Oavsett matchbild gäller det att vi jobbar med de olika detaljerna i passningsspelet. Det är viktigt att vi hittar tryggheten i försvarsspelet, och att anfallsspelet är fortsatt kompakt. Det är också viktigt att vi hjälps åt mycket i försvarsspelet.

Mer läsning

Annons