Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF-eländet fortsätter

Gefle IF knockade IFK Göteborg för tre veckor sedan.

Därefter: tre raka förluster – och inte ett enda mål framåt.

– Nu måste vi ta oss samman, säger Daniel Bernhardsson efter 0–1 mot Djurgården.

Annons

Ni minns ketchupeffekten på Strömvallen den 21 juli. IFK Göteborg tvålades dit med hela 5–0, vilket gav hopp om mer för Gefle IF.

Men i stället har laget nollats i de tre senaste matcherna.

Hemma mot Djurgården i går såg det stundtals riktigt positivt ut, där GIF framför allt inledde de båda halvlekarna övertygande.

Därför var 0–1-målet i den 57:e minuten rena kallduschen.

– Det kändes riktigt tungt att få det emot oss just då. Ännu en gång hamnade vi i uppförsbacke, konstaterar GIF:s lagkapten Daniel Bernhardsson, som inte hängde med när Erton Fejzullahu hittade skottläget som gav Djurgården tre poäng.

– Han drog bollen i sidled och sköt fort i steget. Jag försökte avvakta och få honom att skjuta i stillastående position, men det var svårt.

Enligt Bernhardsson är GIF:s stora svaghet förmågan att komma tillbaka från ett 0–1-underläge.

– Vi öppnade den här matchen bra, men precis som i de två senaste matcherna hamnade vi i underläge. Det är synd och i det läge vi befinner oss är första målet i princip helt avgörande. När vi hamnar i underläge blir vi stressade, säger Bernhardsson och fortsätter:

– Vi fick inget riktigt tryck på slutet och det är på sista delen av planen det fattas en del.

Gav inte segern mot IFK Göteborg det självförtroende som behövdes?

– Mot Göteborg rann det kanske iväg lite väl mycket. I matchen efter mot Malmö tycker jag att vi spelade bra, det handlar om små marginaler.

– Vi har en lång väg att vandra, och nu måste vi ta oss samman. Det handlar om att skapa god anda på träningarna. Framöver måste vi bli ännu noggrannare i försvarsspelet och inte minst sätta de få chanser vi skapar.

Transferfönstret är just nu öppet, men enligt Bernhardsson är GIF inte i behov av nytt blod i truppen.

– Jag vill egentligen inte kommentera det, men vi har definitivt den kvalitet som behövs.

Mikael Dahlberg:

– Vi ska vara tillräckligt starka. Det är helt och hållet upp till oss. Men för att lyckas förändra tabellpositionen måste vi börja vinna matcher igen.

Anfallaren var en av de vassaste i GIF inför de 5 053 åskådarna – säsongens bästa publiksiffra på Strömvallen. I första halvlek hade Dahlberg bland annat en lobb som gick strax över ribban.

– Det var egentligen inget jättebra läge. Målvakten missbedömde situationen, säger Dahlberg, som var mer kritisk mot sig själv angående en av möjligheterna han fick i andra halvlek där han sköt bollen utanför i 69:e minuten.

– Jag är besviken över att jag inte lyckades få bollen på mål. Det är i grund och botten det som krävs för att kunna göra mål.

Mer läsning

Annons