Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF har nytt på gång

Han har haft ett A-lagskontrakt med AIK men var i somras utlånad till division 1-laget Karlstad BK.

Nu är 19-åriga vänsterbacken/yttermittfältaren Jacob Ericsson aktuell för Gefle IF.

– Det stämmer att han var här och hälsade på två dagar förra veckan och vi är intresserade, säger GIF-tränaren Pelle Olsson.

Annons

Han har gjort tio pojklandskamper och är en stor talang från Karlskoga i Värmland som AIK tog över 2010 som ungdomsspelare för att senare även vara med A-laget. Totalt står han noterad för femmatcher hos Solnaklubben – träningsmatcher ska sägas.

GIF såg honom ordentlig för första gången i somras i cupmatchen mot Karlstad där Jacob var väldigt framträdande. Sedan dess har Pelle Olsson haft bra koll och representanter från klubben har sett honom flera gånger. Därför var det ingen provträning som var aktuell.

– Det stämmer. Vi vet ganska bra vad vi har honom och han var inbjuden för att känna sig för. Det är en intressant kille även om vi i nuläget inte vet vad det ger, säger Olsson.

Nu har kontraktet med AIK gått ut och han kan tänka sig en annan allsvensk miljö.

– Jag fick ett väldigt bra intryck av Gävle som verkar vara en fin stad och av klubben också. Det var intressant och jag är verkligen sugen. Jag vill till en klubb som verkligen vill ha en och dessutom har en plan för det, säger Jacob till Värmlands Folkblad.

Han är vänsterfotad och väldigt snabbt. Tidigare har han spelat som vänstermittfältare men i Karlstad i år har han varit vänsterback.

Men än väljer GIF-tränaren att ligga lågt vad det gäller både nyförvärv och vilka av de egna spelarna som saknar kontrakt som bli kvar.

– Just nu är vi inte den enda allsvenska klubben som ser över budgeten för att veta hur vi ska formera spelartruppen. Just nu finns det ingenting mer att säga. Vi jobbar på för fullt.

Mattias Hugosson, Daniel Bernhardsson, Eric Larsson och Jonathan Hellström är den kvartett vars kontrakt går ut. Där har det inte heller hänt någonting i samtalen mellan spelarna och klubben.

Förre GIF-spelaren Anders Wikström har fått ett kontraktsförslag men inget är klart. Där ska enligt rykten även ett Stockholmslag visat ett konkret intresse.

CHRISTER ÅBERG

Mer läsning

Annons