Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF höll emot och förlängde sviten

Gefle IF är på väg att resa sig ur svackan.

Men 1–1 var, om inte en skänk från ovan, så i alla fall en rejäl gåva från Djurgårdsanfallaren Sebastian Rajalakso.

– Man brukar säga att tur förtjänar man, förhoppningsvis gjorde vi det nu, säger tränaren Pelle Olsson.

Annons

Det blev oavgjort mot Djurgården igen – för femte gången i rad i allsvenskan.

Inte helt orättvist, för GIF pressade faktiskt på för ett segermål sista tio minuterna och vaskade fram en farlig chans när Jakob Orlov var bara några futtiga centimeter ifrån att skyffla in Mikael Dahlbergs hårda inspel från kortlinjen.

Men sett till vad som hände i de absoluta slutsekunderna, när de fyra utannonserade övertidsminuterna var på väg att övergå i en femte, drog hela Gefle IF en kollektiv suck av lättnad över att det i stället inte blev årets sjätte förlust.

Först sköt Christer Youssef ett skott som Mattias Hugosson lyckades rädda utan att riktigt veta hur.

– Bollen fick en konstig bana, och jag kan säga att jag inte hade någon koll på den. Den såg ut att gå mot min högersida först, sedan gick den åt andra hållet, säger Hugosson, som tvingades lämna en retur – som gick rakt ut till framstormande Sebastian Rajalakso.

Som hur enkelt som helst kunde lägga in 2–1-målet – om det inte varit för att han i stället halkade omkull.

– Man hinner få upp pulsen där, om man säger så, säger Hugosson och flinar.

– Det hade varit fruktansvärt tungt att förlora i sista sekunden.

Gefle IF hade inte ett enda avslut på mål i den första halvleken, ändå tog laget ledningen i den 18:e minuten när Djurgårdens mittback och lagkapten Joona Toivio nickade in en frispark från Jonathan Hellström. För övrigt stockholmarnas andra självmål på tre matcher, medan ”självmål” avancerade till en andraplats i GIF:s interna skytteliga, ett mål bakom Jakob Orlovs tre.

– Synd att de kvitterade före paus, vi skulle ha haft ledningen in i halvtid. När hemmalaget ska jaga ikapp från underläge i andra halvlek öppnar det alltid upp sig framåt, säger Hugosson, som inte tyckte att han kunde göra något på 1–1-målet där Ricardo Santos avslutade från nära håll efter en hörnvariant.

– Jag sträckte ut mig allt jag hade, och jag måste ju gå på bollen. Jag kan inte lita på att någon annan ska ta den. Tyvärr nådde jag inte, men han (Santos) gjorde det bra också, säger ”Hugo”.

GIF har nu två raka kryss och kanske, kanske börjar nästjumbon hitta lite form.

– Vi har insett att vi måste få tillbaka känslan för vad som ska göras. Och det ska göras rejält, säger Hugosson.

– Vi kan inte hoppa framåt och börja spela gladfotboll i vårt läge. Men vi spelar rejält och bra och är svårslagna nu – sedan får vi jobba därifrån. Det finns ännu mer att ta av, framför allt i offensiven, men det kommer, säger Hugosson.

Tränaren Pelle Olsson:

– Vi har haft en tuff tid bakom oss och då gäller det att kämpa. Jag tycker att vi hanterar den här matchen på ett bra sätt.

Mer läsning

Annons