Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF kan få ny arena vid Läkerolen

Gefle IF vill ha en fotbollsarena på Sätraåsen – det är det nya budet kring arenafrågan.

Det avslöjar en underr­ättad källa för Sporten.

Dessutom finns det planer på att bygga ett hotell mitt i det som kan komma att bli Gävles ”idrottscentrum”.

Annons

I våras var däremot tongångarna annorlunda – då har det mestadels pratats om kommunens så kallade Plan B.

Det innebär att Strömvallen renoveras för 90 miljoner kronor och uppfyller arenakravet som införs från och med 2014. Det alternativet sågades bland annat av den forne spelaren och tränaren i Gefle IF, Stefan Lundin, han menade bland annat att förslaget var ett ”superetta-alternativ”.

Nu kan Sporten avslöja att de allra färskaste planerna kring en ny arena är att förlägga den på Sätraåsen – i närhet till Läkerol Arena, Gunder Hägg-stadion och Gävletravet.

Uppgifter till Sporten menar att detta varit på tal – och att överläggningar ska vara på gång.

Leif Lindstrand, ordförande i Gefle IF:

– Om man har följt diskussionen kring arenan är det ju ingen större nyhet att ett av alternativen ska vara just det här, säger han.

• Är just det här förslaget det allra senaste i raden som ni diskuterat?

– Det är inget som jag vill kommentera, säger Lindstrand.

Sporten har också blivit underrättad om att det under nästa vecka ska komma fram mer information kring arenafrågan. Gefle IF ska bjuda in till presskonferens – där detta ämne av allt att döma tas upp.

• Stämmer det?

– Det stämmer att det kommer bli presskonferens, och dessa är ju till för att ni ska få reda på saker. Att det ska handla om det du pratar om kommenterar jag inte, säger Lindstrand.

Det talas också om att det uppe på Sätraåsen, mitt bland dessa arenor, finns planer på ett hotell. En tanke är att bygga ihop den med huvudläktaren på Gävletravet.

Det skulle betyda att Sätraåsen blir ett idrottscentrum i Gävle.

– Det har hela tiden varit en fråga om att väga alternativen emot varandra, det har ju som sagt pågått en längre tid nu. Det är ju det som den här diskussionen har handlat om, att antingen ha en arena där vi har den nu eller bygga en där uppe. Bägge alternativen har sina fördelar och nackdelar, mer vill jag inte säga kring det här, säger Lindstrand.

Mer läsning

Annons