Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF kom på efterkälken direkt på Olympia

Det hade kunnat bli serieledning.

I stället – utklassning.

– Jag tycker ändå att vi spelar jämnt med dem fram till deras 2–0, säger Mikael Dahlberg efter 3–0-förlusten borta mot Helsingborg.

Annons

Gefle IF i jakten på serieledning... det har ni inte hört så ofta, va? Senast GIF spelade en match för att ta sig upp i tabelltopp var 2004 när man besegrade Falkenberg med 2–0 och avancerade till förstaplatsen i superettan.

I går hade en trepoängare mot Helsingborg på Olympia gett samma effekt, fast i allsvenskan. Vilket hade blivit något av en historisk händelse i Gefle IF:s historia.

Men enligt Mikael Dahlberg, som återigen spelade från start efter sin tåskada, påverkades inte laget av att det fanns stora saker i potten.

– Nä, snarare åt andra hållet i såna fall, att man blir inspirerad av att få spela såna matcher, och att vi har tagit oss till den här positionen, säger Dahlberg.

Helsingborg fick dock behålla sin serieledning. Men inte utan besvär – och först efter ett par domslut som kunde ifrågasättas.

Det tidiga 1–0-målet föregicks av en frispark som Zakaria Abdulai orsakade.

På den efterföljande hörnan skickade sedan Markus Holgersson in 1–0 efter några turer hit och dit.

– Det var inte frispark. Men just nu kommer jag faktiskt inte ihåg vad som hände, säger Abdulai, som blev ännu mer olycksfågel i andra halvlek.

I 64:e minuten hade GIF-mittfältaren bollen under kontroll, men blev av med den till Rachid Bouaouzan som spelade fram till Alexander Gerndts 2–0-mål.

– Det var frispark, det är klart att det var det. Han sparkar på mig bakifrån, säger Abdulai, som stöp i gräset med smärtor i hälen och tvingades utgå direkt efteråt.

När han föll körde han dessutom ner ett finger i gräsmattan, vilket gjorde att fingret gick ur led.

– Det pekade rakt ut, så här. Jag rättade till det själv, berättar Abdulai, som tror att han ska kunna spela nästa match ändå.

– Ja, jag spelar ju inte med fingrarna. Och med hälen ska det inte vara så farligt.

Efter 2–0-målet var det förstås kört för GIF, som blev ordentligt förnedrat när inhoppande 18-åringen Simon Thern – son till en viss Jonas Thern – satte slutresultatet 3–0 efter en vacker soloprestation.

– Det var nog ett fint mål och man tittar med de ögonen. Men jag tänker mest på vårt försvarsspel som var något tunt, säger GIF-tränaren Pelle Olsson syrligt, och får medhåll av backen Daniel Theorin:

– Visst, han gör det bra. Samtidigt känns det väldigt passivt av oss, säger ”Theo”.

Det Pelle Olsson annars var mest besviken på var alla missade inlägg.

– Mellan Helsingborgs första och andra mål är det en jämn match spelmässigt, och vi gör ett rejält försök tycker jag. Men vi saknar spetsen. Jag räknade till 17 inlägg, men det var alldeles för få som hamnade rätt, säger Olsson.

Gefle IF behåller i alla fall en position på den övre halvan i tabellen.

Frågan är när klubben slåss om förstaplatsen igen...

Mer läsning

Annons