Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF laddar med läger i Leksand

Gefle IF tar sikte mot den allsvenska hösten, och man gör det med ett tredagarsläger i Leksand.

I kväll väntar en träningsmatch mot Åtvidaberg i Mockfjärd – men både Mikael Dahlberg och Jakob Orlov är skadade.

Annons

Gefle IF hade lika gärna kunnat träna på hemmaplan, men GIF-tränaren Pelle Olsson ser lägret som en bra chans att få ihop gruppen inför andra halvan av serien, där Gefle IF:s kamp för allsvensk överlevnad väntar.

Arrangören har dessutom sett till att GIF får möta Åtvidaberg på pittoreska Mockfjärds IP, där Mockfjärds BK normalt sett huserar i division 6 norra Dalarna.

Men precis som under den allsvenska våren finns det skador som oroar i GIF-lägret. Mot Åtvidaberg saknas både Mikael Dahlberg, som fick en bristning i låret i början på juni, och Jakob Orlov, som drabbats av en överansträngning i baksida lår.

Saknas gör också mittbacken David Fällman, som också han drabbats av en överansträngning, i magmuskeln. Han har fått en spruta och måste vila hela veckan. Daniel Bernhardsson är inte heller kurant efter den bristning han fick 10 maj mot Häcken.

– Det har utvecklats till en långtidsskada och det trodde vi inte, han testade ju inför matchen mot Örebro, säger Pelle Olsson, men menar samtidigt att både Bernhardsson och Dahlberg är i slutfasen av sina rehabiliteringar.

– Sen hoppas jag att vi får ordning på de övriga skadorna också.

Den allsvenska omstarten är inte förrän 2 juli. Till kvällens träningsmatch är vänsterbacken Jens Portin, som redan hunnit med en U21-match, tillbaka i startelvan. Mattias Hugosson och Emil Hedvall står en halvlek var och i övrigt lär det bli en hel del byten.

Efter kvällens drabbning har GIF ytterligare två matcher, GIF Sundsvall i Delsbo 25 juni och en U21-match mot Hammarby, på sig att hitta formen inför omstarten.

Mer läsning

Annons