Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF nollade Malmö – då kom kritiken

Ett mordförsök på fotbollen som underhållning. Och Malmöbacken Pontus Jansson slutar hellre än spelar i Gefle IF.

GIF-spelarna vaknade upp till svarta rubriker efter den mållösa premiären.

– Folk får tycka vad de vill, vi försöker vinna varje match, säger Olof Mård.

Annons

Aftonbladets krönikör Stefan Alfelt kallade GIF för ett ”ickelag” och var besk i sin kritik mot lagets sätt att spela fotboll:

”Åtta man i två spikraka kvartettrader som bara vill sparka bort bollen är inte vad jag kallar elitfotboll. Gefles inledande 45 minuter var möjligen imponerande taktisk defensiv. Själv såg jag det mer som ett mordförsök på fotbollen som underhållning värd att betala för att titta på.”

– Det får stå för honom, det var inte vår taktik att backa hem som vi gjorde. Men Malmö satte hög press och då gäller det att vi försvarar oss, säger Olof Mård, som pekar på flera faktorer till att matchen såg ut som den gjorde.

– Det var ett underlag som vi inte var vana vid, inramningen var annorlunda och vi hade några nya spelare. Vi är självklart nöjda med en poäng, sen är vi medvetna om att vi måste höja vår standard. Men man har en motståndare också, och Malmö borta är ingen enkel uppgift, det är ju inte så att vi inte försöker. Vi gör så gott vi kan, och vi lyckades ändå rycka upp oss i den andra halvleken.

I samma tidning uttalade sig MFF-backen Pontus Jansson om hur det var att möta Gefle IF.

”Det är så jävla tråkigt att spela mot Gefle. Det är helt sjukt! Jag hade hellre slutat spela fotboll än spelat i Gefle”, sa han till Aftonbladet.

– Det har jag ingen kommentar till, det får stå för honom. Det enda vi lägger någon vikt vid är vårt eget spel och hur vi mår i gruppen. Om dom vill lägga kraft på annat är det upp till dom. Det är bara positivt om de tycker det är jobbigt att möta oss, då har vi gjort en bra match.

• Men du tycker inte det är tråkigt att spela i Gefle IF?

– Absolut inte, jag trivs kanonbra!

Men det var inte enbart negativa tongångar. Kvällspostens krönikör Mattias Larsson tyckte att ”Olof Mård ledde sitt lag som en Aragorn i Helms Deep” och att Malmös anfallsspel snarare var trubbigt.

Olof Lundh, krönikör på fotbollskanalen.se: ”Att MFF:arna är sura för utebliven straff köper jag, men sluta gnäll på Gefle. Man måste spela efter sina resurser, och det är kanske så Malmö skulle ha spelat i Europa League för att hänga med längre och kanske ta fler poäng än den enda.”

Mer läsning

Annons