Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF:s klubbdirektör hoppas på fotbollsfest

Hallå där...

Annons

...Eva von Schéele-Frid,

Gefle IF:s klubbdirektör som igår fick besked om att AIK får böta 150 000 kronor och förlorar den avbrutna matchen mot Syrianska med 3–0.

Vad har GIF för uppfattning om det straffet?

– Egentligen ingenting. Jag har inte hunnit sätta mig in i det då jag har varit bortrest i ett annat ärende hela dagen. Men det finns ju en disciplinnämnd och jag utgår ifrån att den har gått igenom allting noga och utdömt ett rättvist straff.

Ni möter Djurgården på söndag. Hur har ni gjort för att minimera riskerna där?

– Vi har fått besked att det inte är någon högriskmatch. Polisen kommer att finnas på plats men jag hoppas att det blir en fotbollsfest utan annat inslag. Djurgårdsfansen har alltid skött sig tidigare när de har varit här. Vi hoppas på det igen.

Får ni betala polisinsatsen?

– Nej. Det gäller inte ideella föreningar som oss utan bara aktiebolag. Vad jag har hört så är det bara Örebro av de allsvenska lagen som hittills fått en räkning för polisbevakningen.

Hur mycket folk kommer det då?

– Vi hoppas att läktarna blir välfyllda. Det vi har hört hittills så är det många fler kringarrangemang i stan nu än vid tidigare hemmamatcher den här säsongen. Jag hoppas att gävleborna ställer upp och hejar fram laget. Vi vet att många bestämmer sig i sista stund om de ska gå på matcherna. Nu uppmanar vi alla att komma i tid för att undvika att hamna i köer för att köpa biljetter.

Mer läsning

Annons