Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF-succén fortsätter

Det blev ingen rekordnolla för Gefles målvakt Mattias Hugosson. Men däremot den åttonde raka matchen utan förlust när Gais besegrades med 3–2 på lördagen.

Annons

699 minuter. Så länge höll Mattias Hugosson nollan innan ett brasilianskt samarbete spräckte sviten och förstörde hans chanser att slå Håkan Svenssons allsvenska rekord på 808 minuter.

I den 51:a minuten hittade Alvaro Santos fram till Romário Pereira Sipiao, som skickade in bollen bakom Hugosson och reducerade för Gais.
Hemmalaget kämpade vidare och lyckades reducera ännu en gång genom Wanderson på tilläggstid.

Men uppförsbacken var för brant. Det är tufft att hamna i tidigt underläge mot ett lag som släppt in minst antal mål i allsvenskan – och framför allt: mot ett lag som hållit nollan sju raka matcher.

Ännu tuffare när motståndarna gör både 2–0 och 3–0 strax därefter.
Matchen hade knappt börjat när 191 centimeter Mikael Dahlberg nickade in en fin hörna slagen av Olof Mård efter fyra minuter.

Tio minuter senare sprang Dahlberg på en boll av Jonathan Hellström och kämpade in den förbi Henri Sillanpää i Gais mål.

Gais hade ett stort bollinnehav matchen igenom tack vare sitt fina passningsspel, men skärpan som visades upp mot Malmö var någon helt annanstans – och i den 20:e minuten nickade Jakob Orlov in 3–0 på ett inlägg från Jonas Lantto.

Mer läsning

Annons