Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF tog hem tre poäng mot AIK

Gefle IF grusade AIK:s drömmar om guld och Jakob Orlov såg till att GIF med största sannolikhet spelar i allsvenskan också nästa säsong.

Men det var en annan spelare som njöt extra mycket efter Gefle IF:s 1–0-seger på Råsunda: Mittbacken David Fällman.

– Inför säsongen var målet att slå mig in i AIK. Nu är jag bara så glad att vi slog dem, sa GIF-spelaren.

AnnonsJakob Orlov slog till och nickade in segermålet på tilläggstid inför en frustrerad och besviken hemmapublik. David Fällman njöt över sin första och enda insats på Råsunda – i karriären.
– Det var faktiskt första gången jag spelade här i hela mitt liv. Och första gången jag spelade mot AIK som senior, berättade han efteråt.
Och tillfället kunde knappast ha varit bättre. Det blev en fjärde bortaseger i rad och en fjärde nolla totalt sett i rad för GIF, som nu är nära ett nytt allsvenskt kontrakt.

– Det var härligt att spela här och härligt att vi vann. Innan säsongen var mitt mål att spela i den svartgula tröjan. Nu blev det inte så utan jag hamnade i Gefle istället, säger David Fällman och tänker på hur karriären tog en hastig vändning i våras.
– Jag har ju spelat i Väsby, som är AIK:s samarbetsklubb, i tre år. Under alla de åren har målet varit att få spela i AIK. Jag flyttades upp och fick vara med hela försäsongen, men i mars fanns det inte plats för mig längre.
I GIF startade han på bänken, men efter sitt första inhopp mot Häcken på bortaplan i maj, har han varit bofast i mittförsvaret och startat 18 matcher i rad.
– Det var en chansning att försöka slå mig in i AIK. Just nu är jag bara så glad att vi fick vinna den här matchen, men i efterhand när det lagt sig lite så kommer jag nog också känna att den här segern var lite revansch eftersom jag inte platsade i AIK.
För 20-årige Fällman, som inte spelade när AIK vann med 1–0 på Strömvallen i våras, var det alltså första mötet mot AIK som senior.
– Jag har bara spelat mot dem när jag var i Eskilstuna City som juniorspelare. Och här på Råsunda har jag bara tränat tidigare, men aldrig spelat.

• Hur var den känslan?
– Man går in i sig själv så mycket när man spelar att man inte tänker på publiken så mycket, det är nog mer efteråt när man ser om matchen som man märker ljudnivån.
Som var hög och fylld av frustration utom vid ett enda tillfälle – när Jakob Orlov nickade in segermålet – då tystnade hela Råsunda.
– Jag var tvungen att titta på domaren om han verkligen godkänt målet. Jag såg ju att bollen gick in men det blev ju så tyst så tyst, berättar Jakob Orlov.

Daniel Sandström
På plats på Råsunda

Mer läsning

Annons