Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF vann med Torres på plan

Direkt från Nyköping, byta om, försöka göra sitt bästa och åka tillbaka.

Sånt är fotbollslivet för en provspelare som vill visa upp sig.

Amerikanen Paul Torres, 20, fick 90 minuter när GIF slog ett ungt AIK med 3–2 (1–2).

Annons

Paul Torres, som spelat college-soccer i Maryland innan han valde att flytta till Sverige för att spela den här säsongen, har från sin centrala mittfältsposition hjälpt Nyköping att vinna division 2 södra svealand.

I går fick han chansen att spela med GIF-reserverna.

– Det är ju tillåtet att testa spelare utifrån i den här serien. Vi brukar inte göra det så ofta, väljer hellre att ge våra egna unga spelare mycket speltid, men gjorde ett undantag nu eftersom den här killen förmodligen inte är här i november då vi brukar ta in våra provspelare, säger sportchefen Pelle Olsson.

• Vad tyckte du om Torres?

– Det går inte att säga så mycket, vi får avvakta lite. Vi fick väl en liten uppfattning om vad det är för typ av spelare, men svårt att avgöra vilken nivå han skulle hålla på eftersom vi inte gör någon bra match som helhet. Det präglade ju även honom.

Reservlagscoachen Thomas Andersson sammanfattade Torres insats så här:

– Han visade goda ambitioner, ville ha mycket boll både från backlinje och mittfält – sedan kanske det inte stämde alla gånger. Men han löpte mycket in i straffområdet och det är ett gott tecken.

Några träningar med A-truppen är inte aktuella i dagsläget.

Själv tyckte amerikanen att det gick bättre och bättre.

– Tempot var definitivt högre än jag är van vid, och underlaget ovant. Jag tappade lite bollar i början men kom in i spelet mer och mer. Det är svårt att komma in i en ny miljö på det här viset, men jag är väldigt tacksam över att ha fått chansen att spela en match.

– Jag valde medvetet att börja spela på en lägre nivå i Sverige, men vill gärna uppåt.

Efter att ha missförstått en passningssituation fick Torres inte tag i bollen centralt – och AIK kontrade in 1–0 innan tio minuter var spelade. Men som sagt, när han väl hade bollen syntes det att det fanns bra känsla.

GIF vände 1–2 (AIK:s andra mål kom efter en jättemiss av målvakten Emil Hedvall som sparkade hål i luften) till seger 3–2 – men målen hade Torres inte nån direkt del i. Det var Jonathan Hellström ute på vänsterkanten som tillfogade AIK den största skadan, och det var också han som spelade fram inhopparen Christoffer Aspegren som avgjorde i 90:e minuten.

Mer läsning

Annons