Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF vill ha hem Wikström

Gefle IF vill att Anders Wikström kommer hem till klubben igen. Men det lär inte bli redan i år.

– Nej, det mesta lutar åt att jag blir kvar här i Mjällby säsongen ut, säger mittbacken till Sporten.

Annons

Gefle IF har som alla vet problem med målskyttet och är kanske inte främst i behov av ytterligare en mittback. Men klubben har i alla fall undersökt möjligheterna att värva hem Anders Wikström, vars lånekontrakt med Mjällby från Elfsborg löper ut 31 juli.

– Jag har pratat med både Anders själv och Elfsborgs klubbdirektör Stefan Andreasson, säger GIF:s tränare och sportchef Pelle Olsson.

• Men det är inte aktuellt att värva hem Wikström nu?

– Nej, inte nu men i framtiden kanske. Det är dels en ekonomisk fråga, men även att vi redan har fyra spelare i truppen som kan spela mittback.

Enligt Pelle Olsson finns det helt enkelt inte plats i lönebudgeten för ytterligare en spelare – och dessutom måste GIF köpa loss Wikström från hans moderkontrakt med Elfsborg vid en övergång.

– Vi har redan 24 spelare kontrakterade, när Oremo kom in så gick vi egentligen över den lönebudget vi hade satt, förklarar Olsson.

I nuläget talar det mesta för att utlåningen till Mjällby förlängs och att 30-åringen blir kvar i Blekinge säsongen ut.

– Jag vet inte säkert, men som det känns nu så verkar det så. Men det finns några andra alternativ också, säger Anders Wikström.

Ett av dessa är alltså Gefle IF.

– Jag har haft lite kontakt med Pelle och vi vet var vi har varandra, säger han.

Men i klartext handlar det att GIF inte är i behov av Anders Wikström just nu, eller har råd att ta in honom i truppen. Efter säsongen är han dessutom fri att gå som Bosman eftersom kontraktet med Elfsborg då avslutas.

Den här säsongen har Wikström spelat sju av 15 matcher från start i Mjällby.

– Jag har haft en del skadeproblem, men när jag varit frisk har jag startat. Jag och hela familjen trivs väldigt bra här nere, vi bor fint och det har ordnat sig bra med dagis till barnen och sådana saker, säger han.

De två senaste matcherna har han spelat från start. 1–0 hemma mot Sundsvall i lördags och 0–0 borta mot Elfsborg förra helgen.

Söndag 23 september kommer Mjällby till Strömvallen i Gävle för match mot GIF – antagligen med Anders Wikström i laget.

Mer läsning

Annons