Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gynnsam lottning för SAIK i cupen

I dag drar tävlingssäsongen igång för SAIK. I Lidköping spelas Svenska cupen och titelförsvarande SAIK har fått en bra lottning.

– Ja, det får man lov att säga, tycker nye lagkaptenen Christoffer Edlund.

Annons

Tidigare i höstas avgjordes kvalet till cupen. SAIK, som alltså inte bara är regerande svenska mästare utan också regerande cupmästare, hade tack vare det en friplats till kvartsfinalen i cupen.

Och där har man också fått den enklaste lottningen i form av allsvenska Örebro, som lite överraskande slog ut elitserieklubben Motala med 7–6 i kvalet.

– Det ser bra ut. Får vi en bra start i första matchen kan vi gå långt i turneringen. Det är förstås vår målsättning, säger Christoffer Edlund.

Den målglade anfallaren har fått ta över kaptensrollen efter Daniel Berlin som liksom försvarsgiganten Linus Pettersson flyttat till Ryssland.

– Självklart saknar vi "Bella" och "Lusen". De två tillhör de bästa i världen på sina positioner, så det är inget att hymla med att de saknas i laget. Men samtidigt är det vi som är här nu som ska få ihop spelet. Vi har fått in ett par nya spelare och flera yngre får kliva fram nu, säger Christoffer Edlund.

Han är också helt ärlig med att SAIK givetvis ska slå ut Örebro i eftermiddagens kvartsfinal för att sedan spela semifinal på lördag mot antingen Vänersborg eller Kungälv.

Inte så tokigt motstånd det heller, enligt Edlund.

– Bra lottning rakt igenom, men som sagt vi måste också få ihop spelet och göra rätt saker.

Alla spelare är friska och krya och SAIK reser ned till Lidköping nu på morgonen med ordinarie trupp. Tanken är att man ska köra på för fullt från start.

– Personligen vill jag spela alla matcher, men det är upp till tränarna hur mycket vi rullar runt när det blir flera matcher på kort tid, säger Edlund.

Mer läsning

Annons