Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håkan redo att ta nästa steg som SAIK-tränare

Thony Lindquist kan ha gjort sitt som SAIK-tränare.

Men lärljungen Håkan Pettersson vill fortsätta.

– Det är jag inställd på. Men vem jag får med mig har jag dålig pejl på, säger Pettersson.

Annons

Thony Lindquist sade efter SM-finalen att det nog var hans sista insats som tränare i SAIK, och att han eventuellt har ett nytt tränarjobb på gång i Ryssland.

Håkan Pettersson handplockades till tränartrion, där även Peter Isaksson ingår, av just Thony Lindquist, och han tycker att han lärt sig mycket under sitt första tränarår i klubben.

– Absolut. Thony är så enormt erfaren och kunnig så man lär sig mycket bara genom att studera honom. Det finns bitar som jag tagit åt mig, som till exempel hur noga han är med att låta spelarna vara med och påverka och bestämma. Så har det alltid varit i SAIK, också när jag spelade, men det var aldrig så här mycket.

– Om jag blir kvar, vilket jag utgår ifrån, så är det något jag vill jobba vidare med. Nu kanske Thony fortsätter också, det vet vi inte ännu.

Thony Lindquist har åkt till ryska Kemorovo med bandygymnasiet, med på resan är också Isaksson, och SAIK:s värvarbas Arne Anderstedt säger att de ska diskutera frågan så snart Thony återvänt till Sverige igen.

Håkan Pettersson kan se tillbaka på ett framgångsrikt första år i tränarstaben, som spelare i SAIK vann han aldrig något SM-guld.

– Vi satte medvetet upp en hög målsättning tidigt, och det var för att sätta press på vissa spelare. Och titta på Daniel Berlin, vilket slutspel han gjorde. Han levererade verkligen, jag har nog aldrig sett en spelare dominera en SM-final så som han gjorde.

• Tror du att ni får ett lika starkt lag nästa säsong?

– Nej, kanske inte. Det begriper vem som helst att någon försvinner till Ryssland. Så vi kanske inte får ett lika stjärnfyllt lag, men jag är övertygad om att vi kommer vara med och slåss om en SM-final. Jag tror inte att Sandvikenborna behöver vara så oroliga.

Vi ställer samma fråga till Arne Anderstedt, som är lika övertygad om att det går att kombinera en ekonomi i balans med att också ställa ett bra bandylag på isen.

– Vi har varit i semifinal 17 år i rad, vi kommer kunna bjuda publiken på ett bra lag även nästa säsong.

Med eller utan Christoffer Edlund?

– Vi räknar med att han stannar hos oss.

Ni försöker också värva Vetlandas Johan Löfstedt, vad säger du till dom som inte tycker att ni ska värva några spelare i det ekonomiska läge som föreningen befinner sig i?

– Det handlar inte om att utöka truppen. Vi vet att några försvinner, som till exempel ”Zeke” (Daniel Eriksson) och vi ska ha tretton spelare i truppen. Vi håller ju på att reda upp det här nu, samtidigt som vi vill ha ett lag som vi vet kan gå långt.

Men med endast fem kontraktsbundna spelare, och ryska locktoner, återstår mycket arbete för Arne Anderstedt.

– Vi har ganska bra koll på hur vi vill ha det, säger han lugnt.

Mer läsning

Annons