Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hansson slog till – redan nu

”Vi ska skjuta mera nästa säsong och då är det framför allt Marcus Hansson och Zakaria Abdulai som har ett bra tillslag och potential”.

Orden var Gefle IF-tränaren Pelle Olsson och sades efter hemmamatchen mot Helsingborg förra måndagen.

– Varför vänta s-å länge? En vecka räcker väl, flinade Marcus Hansson efter att dundrat in sitt första allsvenska mål någonsin i 1–1-matchen mot Djurgården på Stockholms Stadion i går.

Annons

Den 21-åriga mittfältaren är laglojal, kan spela både mittback och central mittfältare och gör det han blir tillsagd. Därför lydde han bara order när 2011 års allsvenska slutspelades i går.

Han sköt. Och som han gjorde det...

”Vad kom den ifrån” plitade Sportens utsände ner i sitt block när första halvleken gick in på den första övertidsminuten och Hanssons skott fick över 10 000 på Stadion att tystna totalt.

– Det kan jag fundera över själv också. Nä, det dök upp ett läge och vi har ju pratat om att skjuta mer. Jag kände att jag hade Daniel Sjölund i hasorna och när bollen hamnade framför fötterna var det bara att slå till på uppstuds.

Det som inte ens var en målchans mynnade ut i en av säsongens vackraste fullträffar.

– Jag fick verkligen en grym träff och bollen dalade ju så där perfekt också. Men lite förvånad blev jag när den plötsligt låg där i nätet, sa Marcus när han fortsatte att beskriva sitt drömmål.

Stackars Pa Dembo Touray – som hyllades under 90 minuter för sin sista match mellan stolparna i Djurgården – var totalt chanslös. Han var där och fladdrade med ena näven men skottet var stenhårt och bollen satt precis under ribban.

Hanssons första allsvenska mål någonsin kunde inte komma mer lägligt.

– Det kan väl vara någonting att ta med sig in över vinteruppehållet. Klart jag har längtat efter det och har haft en hel del chanser de här åren. Det har blivit något i cupen och i en och annan träningsmatch. Men självklart är det skönt att ha spräckt den allsvenska målnollan.

Det kom helt ologiskt efter en halvlek där Gefle hade stora problem. Och då menar vi stora problem...

– Håller med. Ingenting fungerade de första 45 minuterna. Det var otroligt tungt och 1–1 kändes ologiskt men riktigt skönt. Sedan gör vi ju en mycket bättre andra halvlek och gör oss förtjänta av poängen, sa Marcus så riktigt.

Den poängen satte stopp för en bra GIF-säsong. En niondeplats och poängrekord i allsvenskan för föreningen.

– Klart vi måste vara nöjda. Formen har dessutom varit bra på slutet. Nästan synd att det är slut nu. Men å andra sidan kan det vara ganska skönt att få ett uppehåll också. Många börjar bli slitna.

Marcus blir en viktig kugge 2012 också. Han har växt ut till en stabil central mittfältare och har gjort sin andra säsong som helt ordinarie. Själv är han nöjd med utvecklingen.

– Framför allt har jag fått spela på samma plats i en lång rad av matcher. Då är det mycket enklare att lyckas.

Och det där skottet som vi fick prov på i går ska han ta med sig in till nästa säsong också.

Marcus skrattade till.

– Det är ju order på det...

Mer läsning

Annons