Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellström in i gänget igen

James Frempong klev av lördagens match med en bristning i baksida lår – yttermittfältaren riskerar att bli borta i veckor.
Det öppnar en möjlighet för Jonathan Hellström.
Som vill ta igen förlorad tid.
– I framtiden vill jag ta tillbaka de förlorade åren, säger skadeförföljde Hellström.

Annons

Skador är visserligen en del av en idrottares liv. Men för Jonathan Hellström tycktes problemen aldrig ta slut. Mellan åren 2008-2010 har landslagsläkarna Leif Swärd och Anders Valentin gjort tappra försök att få 22-åringen hel. Han tvingades genomgå två höftledsoperationer, hade en krånglande knäskålssena – sedan lårmuskeln av.

Det är först nu, nästan tre år senare, som Hellström börjar bli kvitt skadeproblemen. Sedan oktober har han inte klivit av en enda fotbollsträning

– Det är väldigt positivt att få kontinuitet i träningen igen. Det behövs förstås för att utvecklas som fotbollsspelare. På nästan tre år har jag har aldrig haft den här kontinuiteten i träningen som jag har just nu, säger Hellström.

Som i lördagens segermatch mot Elfsborg gjorde sina 45 första allsvenska minuter på väldigt, väldigt länge, i sin naturliga position som vänster yttermittfältare. Hellström var dessutom inblandad i segermålet då han spelade ut till Mikael Dahlberg, som sedan hittade Jakob Orlov inne i mitten.

– Det var ett lysande anfall. Tajmingen var väldigt bra, från det att Dahlberg vann bollen till att jag kunde lägga ut den till honom igen. Och när han sen skickade in den till Orlov förstås.

Hellström var nöjd även i övrigt:

– Det kändes oerhört skönt att få göra en hel halvlek igen.

Mycket talar för att han får fortsätta i yttermittfältspositionen på torsdag när GIF möter Malmö på bortaplan. Den ordinarie vänsteryttern, James Frempong, ådrog sig en bristning i baksida lår och riskerar att bli borta i veckor (se fakta här intill).

– I den allsvenska debuten spelade jag på yttermittfältet. Där har jag spelat i många B-lagsfajter den här säsongen också och det känns lite som min naturliga position. Jag är ganska inkörd i den positionen och vet vad jag ska göra.

• Hur känns kroppen nu?

– Röntgenbilderna ser bra ut. Det gjorde dom visserligen under skadeperioden också. Nu känns det när jag spelar, men det känns bra. Man har alltid några småskavanker i fotboll, men det är ingenting som jag inte kan bemästra.

– Och när laget kör styrka brukar jag åka upp till Bergström (Anders, före detta OS-tyngdlyftare – numera fystränare) och köra med honom. Det blir inte lika mycket nu under säsongen, kanske en till två gånger i veckan, men det ger mig väldigt mycket.

• Du har gått miste om nästan tre år av din fotbollskarriär, men är fortfarande ung. När blir du ordinarie i Gefle?

– Jag har kämpat hårt under skadeperioden för att komma tillbaka. Nu gäller det att fortsätta kämpa hårt så kommer chansen att komma.

• Spelar du på torsdag?

– Vi får se hur Pelle vill formera laget. Vi har två träningar innan matchen och jag måste träna bra då. Får jag chansen är jag förberedd, säger Jonathan Hellström.

– De åren jag har förlorat hoppas jag ta tillbaka i framtiden.

Mer läsning

Annons