Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellström väntar på sin chans – utanför laget igen

Utanför truppen för tredje matchen i följd – trots att han är frisk.
Jonathan Hellström är just nu långt ifrån Gefle IF:s startelva.
– Det är tuff konkurrens, konstaterar han.

Annons

Hellström spelade match med U21-laget i tisdags, 90 minuter som central mittfältare. Han har en besvärlig skadehistoria, men när han varit frisk – då har han tidigare fått speltid. I fjol fanns Jonathan Hellström med i 19 av de 30 matcherna, åtta från start och elva som inhoppare.

Hittills har det inte blivit en enda minut i allsvenskan den här säsongen. I premiären mot Malmö fanns han i alla fall med i truppen, efter det har han inte ens blivit uttagen.

Pelle Olsson förklarar varför:

– Han har hamnat utanför på grund av konkurrenssituationen. Vi har valt balans i truppen, med en avbytare på varje position. Sebastian Senatore spelade sju av nio träningsmatcher som ytterback, Hellström mest på mittfältet, så det är där han konkurrerar. Där var det öppet från början, men Hjalmar Öhagen, Eric Larsson och Jonas Lantto var hetare när truppen satte sig i mars.

• Vad kan han göra för att ta sig in i laget igen?

– Varje träning är en möjlighet, liksom varje U21-match.

Jonathan Hellström vill givetvis spela, och tror hans tid kommer.

– Det blir alltid skiftningar under en säsong så alla spelare kommer behövas. Det är klart att jag vill vara med och bidra, men jag får göra det bästa av situationen och peppa de andra så länge. Nu hoppas jag att de kan göra en bra match och ta poäng mot Kalmar.

• Och du är helt frisk?

– Ja, jag har inte behövt stå över någon träning på väldigt länge. Men det är tuff konkurrens, det gäller att kämpa på varje träning.

Mer läsning

Annons