Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjälmen av för...Super-Dragan!

Kalmar ledde med 1–0 och hade alla poängen.

Henrik Rydström kom in och vann hjälmkampen med...Rymdimperiet slår tillbaka-längder för en huvudbonad som man kan skrämma små barn och hundvalpar med.

Men GIF fick sista ordet, sista målet, ena poängen, sjätte poängmatchen i rad och 1–1.

Super-Dragan!

Annons

Kalmar var på väg mot något så extremt för laget den här säsongen som en bortaseger, när GIF fortsatte att satsa framåt med något som gav mig Gamla Ullevikänslor.
Ni vet. Då. När allt var förlorat, när Superettan stod för dörren. När kvitteringen kom i 87:e minuten och gav oss ett hett kval och hela den här allsvenska säsongen.
Men när det kniper och Hasse Berggren har lagt av, så sätter jag numera alltid mitt hopp till Dragan Kapcevic som är den idealiske inhopparen.
Super-Dragan kan i mina ögon aldrig komma in för tidigt.
Nu kom han in i 69:e minuten, stretchade loss i 20 minuter – och satte foten till på en hörna som passerade lika lätt genom Kalmarförsvaret som man seglar under Ölandsbron.
1–1. Super-Dragans tredje mål för säsongen.

Jag sätter lite högtidligt betyget välförtjänt på det målet och därmed den poäng som GIF därmed tog. I en match där det tog lång tid för GIF att varva upp och få upp pulsen på både sig själva och mig, så bet sig laget fast i möjligheten att ta en poäng. Den ursinniga satsningen med trebackslinje gav resultat. Super-Dragan skarvade själv fram hörnan som gav målet.
Och efter det fortsatte GIF att jaga segern. Sånt är man inte bortskämd med, när det egentligen inte gäller något.
Men GIF menar allvar med att slå sitt eget poängrekord (39). Det blir poäng mot Elfsborg på söndag, och det blir seger mot svenska mästarna Helsingborg i säsongens sista hemmamatch.

...var det bara jag, eller slocknade några strålkastarlampor på Strömvallen i går. En match kvar – sista man släcker?


Två spelare, nu ägnar vi oss åt fotboll en stund, stack länge ut i spelet – både i Kalmar FF.
Abiola Dauda sköt först ett distansskott som repade Hugos ena stolpe, sedan ett där Hugo fick sträcka ut sig och styra undan med handsken – och efter att ha ställt in siktet kom kanonen från Dauda i den 29:e minuten och det fanns inget att säga om det; utom att det var snyggt så det stänkte om det, och att Kalmar fick ett välförtjänt ledningsmål.
Den andre var Daniel Sobralense, som när träbenen stod som spön i backen då och då behandlade bollen som man själv skulle vilja bli ompysslad.
Fast till slut handlade det faktiskt om Super-Dragan. Precis som det skulle göra.

...när jag vandrade Drottninggatan nedåt redaktionen till hörde jag ropen skalla: Dragan – i 89:e!

Det första Yussif Chibsah gjorde när han kom in var att nicka.
Bara en sån sak.
Det andra han gjorde var att försöka få lite bolltrillande i GIF:s spel. Men hans egen matchovana satte stopp för det, men visst tillför Chibsah GIF:s mittfält något.

Henrik Rydström hade en sån där hjälm som boxare har på träningar, men då tänker man knappt på det.
När Rydström kom in tänkte man inte längre på att han föredrar tajtare kortbyxar än de flesta vuxna allsvenska fotbollsspelare, eller att han körde kortärmat, eller att han är en oerhört bra lagspelare som gör det svåra så enkelt som möjligt – jag såg bara ett stort vitt huvud som sprang omkring på konstgräset.
Nånting från en reklamfilm? Nånting från en Star Wars-film? Tja, även om det blev 1–1 rent siffermässigt i hjälmkampen så vann Rydström den naturligtvis överlägset på poäng.

...jag ska vara rättvis. Jakob Orlov fick inte mycket uträttat. Men som han slet. Och sprang. Och sprang. Och på något sätt banade väg för Super-Dragan.

Oavgjort på Strömvallen, så här har ni dagens vinnare?
Siv Hansson!
Det känns härligt att inte behöva syssla med kvotering, eller annat för att synligagöra kvinnor i idrotten. Härligt att för en gångs skulle få slippa höra gnatet och tjatet om gubbväldet på sportsidorna och att de bara läses av män, pojkar och några till män.
Siv Hansson fyllde i sina kuponger i vårt lokala fotbollstips, och gick till final som enda kvinna.
Och vem vann? Vem vann? Jag bara undrar?
Siv Hansson. Vem hade annars bjudit reporter Karlström (varför får han alltid de glassiga uppdragen) på hembakt tigerkaka och moccarutor (förra gången fick han bullar och sockerkaka) och fått ta emot blommor och beskedet om segern.
Siv Hansson vann Fotbollstipset 2011 och åker nu och ser EM-kvalmatchen Sverige–Holland tisdagen den 11 oktober. Vinner inte Sverige då, vinner man aldrig.
Super-Siv!

Mer läsning

Annons