Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holgersson nyfiken på nya tränartrion

Vädret stoppade matchen mot Motala.

I stället blir Gais första utmaningen för SAIK:s nya tränartrio.

Motståndet leds av en före detta landslagskamrat.

– Jag har ju spelat med alla tre, så det här blir spännande, säger Jonas Holgersson.

Annons

En vecka har nu passerat sedan Peter Isaksson och Håkan Pettersson sparkades som SAIK-tränare.

I onsdags skulle de tidigare spelarna Daniel "Zeke" Eriksson, Stefan Söderholm och Henrik Hagberg ha gjort sin första match ihop som tränare i SAIK – mot Motala hemma i Göransson Arena.

Men den matchen blev uppskjuten (till 21 december) då Motala inte lyckades ta sig till Sandviken på grund av snöovädret.

I kväll är det däremot dags för tränartrion att försöka få SAIK tillbaka på vinnarspåret, borta mot nästjumbon Gais.

– Jag känner alla tre och har spelat tillsammans med dom i landslaget, och jag tror säkert att de kommer att tillföra en del nytt. Någon större skillnad blir det nog ändå inte, med tanke på att det gått så kort tid sedan de tog över, säger Gais tränare Jonas Holgersson.

Vad säger du om att Isaksson och Pettersson fick sparken?

– Det var lite förvånande. Samtidigt var det överraskande att SAIK hade sådana framgångar på försäsongen.

Daniel "Zeke" Eriksson är den som kommer att sköta coachningen under matcherna, medan Stefan Söderholm till en början kommer att studera spelet från läktarplats.

– Stefan har ett större ansvar på träningarna. Under matcherna kommer Hagberg bland annat att ha hand om bytena, och han kommer också att sköta mycket av det praktiska och analys av motståndarna. Sedan är det viktigt att poängtera att vi hela tiden har en dialog, vad det än gäller, säger "Zeke".

Hagberg:

– Vi kommer självklart att samarbeta i allt vi gör. För egen del känns det kul att jag kommer att vara med och bidra mer och påverka spelet under matcherna.

Efter tre raka förluster är SAIK i stort poängbehov – laget ligger som bekant inte ens på slutspelsplats för närvarande.

– Vi är verkligen laddade. Vi har jobbat mycket med vårt eget spel på träningarna och försökt att få upp tempot. Grabbarna har visat en bra attityd, säger "Zeke".

– Nu handlar det om att hitta ett spel som vi känner oss bekväma i, det är dit vi måste komma tillbaka, säger Henrik Hagberg.

För första gången den här säsongen blir det spel på Arena Heden. Gais fem första hemmamatcher har spelats på Ale Arena.

– Det innebär en helt annan trygghet för oss, konstaterar Jonas Holgersson nöjt.

Mer läsning

Annons