Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hösthjälten slog till igen

Gefles fina poängsvit håller i sig.

I går var det ”höstspelaren” Dragan Kapcevic som räddade 1–1 i slutminuterna.

– Jag trivs på hösten, det är bättre syre i luften då. Kul att få göra mål igen också, sa ”Super-Dragan” efter kvitteringen som kom i 89:e minuten mot Kalmar FF.

Annons

Ni minns förstås hur det var för snart ett år sedan. Dragan Kapcevic värvades från division 2-klubben Sollefteå och räddade kvar Gefle IF i allsvenskan med några viktiga mål i säsongens slutskede.

Det viktigaste kom förstås på Gamla Ullevi i sista omgången när han kvitterade till 2–2 mot IFK Göteborg och såg till att GIF fick kvala. Men Dragan gjorde även ett mål mot Kalmar i en sen höstmatch i fjol. Och i går fick Kalmar ännu en gång stifta bekantskap med Kapcevics målfarlighet. Och precis som den gången – på Fredriksskans där Kalmar spelade då – blev det 1–1 på Strömvallen i går kväll.

Oavgjort, precis som vanligt alltså mellan Gefle och Kalmar. Lagens sex senaste möten i allsvenskan har slutat oavgjorda – plus en cupmatch som också var lika vid full tid.

GIF-tränaren Pelle Olsson var nöjd med att det blev en poäng till slut i går också. För han erkände utan omsvep det alla såg; Kalmar förde spelet och borde nog vunnit matchen med det mål som Abiola Dauda kanonsköt ribba in i 29:e minuten.

Men i slutminuterna dök Dragan Kapcevic upp och fixade först fram hörnan, som han sedan själv förvaltade.

– Om jag blev förvånad att jag blev så fri framför målet? Nja, jag måste säga att jag blev mer förvånad att jag missade chansen innan när det blev hörna, så jag tog revansch på mig själv kan man säga.

Hörnan slog Zakaria Abdulai flackt, förbi och igenom samtliga spelare fram till en omarkerad Kapcevic – som bara hade att sätta vänsterfoten till.

• Ett av dina enklare mål någonsin, va?

– Ja, jag måste nog gå långt bakåt i tiden för att hitta ett lättare mål, men det här var ju lika mycket värt som andra mål jag gjort.

– Även om man har sin position på hörnorna så var det ren tur att den gick hela vägen igenom fram till mig.

Dragan Kapcevic gjorde därmed sitt tredje mål i allsvenskan den här säsongen. Och det var länge sedan han senast hittade rätt. Vi får gå tillbaka till påsken och matcherna mot Örebro (seger borta med 3–2) och Trelleborg (förlust hemma med 2–1) i andra respektive tredje omgång i april för att hitta hans senaste fullträffar.

– Fast i B-laget har det blivit en del mål. Elva stycken om jag räknar rätt, berättar Dragan.

Nu siktar han och resten av GIF-laget på att behålla poängsviten resten av säsongen.

– Vi har som bäst sju matcher i rad utan förlust, nu har vi sex i rad. Det skulle vara skönt om vi kan slå det och ta över 40 poäng i år, det siktar vi på, sa Dragan som ville skicka en extra passning till fansen: ”Jag vill tacka supportrarna, de är dom värda, skriv det.”

Mer läsning

Annons