Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hurra, Löfstedt gör comeback

Direkt efter matchen mot Kungälv togs beslutet.

Johan Löfstedt gör comeback i kväll – mot sitt före detta lag Vetlanda.

– Jag hoppas att jag kommer in i det snabbt, säger Löfstedt, som kommer att spela med ett axelskydd.

Annons

Det var för tre veckor sedan som Johan Löfstedts axel hoppade ur led i World cup-mötet med Zorkij.

Efter en tids rehabträning kunde SAIK-mittfältaren börja gå för fullt igen vid måndagens träning – och efter ytterligare ett par träningar är han redo för comeback i kväll.

– Den här fredagsmatchen har varit ett tydligt mål för comebacken, det bestämdes efter matchen mot Kungälv i söndags, säger Johan Löfstedt, som känner sig tillräckligt fräsch i axeln.

– Axeln känns bra. Jag kommer dock att spela med ett skydd och kommer därför inte att kunna sträcka ut armen helt, men det behöver jag sällan göra. Det är en ren säkerhetsåtgärd.

Han har sett SAIK:s tre matcher i elitserien hittills, och kan lugnt konstatera att laget inte varit i närheten av sin högsta nivå.

– Det har varit lite energisnålt, vilket till viss del beror på trötthet efter World cup. Det är en tuff turnering och eftersom vi gick långt där har det sedan varit rätt lojt på träningarna. Men den här veckan har det sett jäkligt bra ut, förhoppningsvis kommer det att märkas när vi spelar match också.

Du har väl saknats också i inledningen på elitserien?

– Jo, det hoppas jag väl att jag har gjort. Jag har självklart en viktig roll i laget, men vi är inte beroende av bara en spelare. SAIK:s styrka är att alla spelare är delaktiga.

Löfstedt är rejält spelsugen, inte minns med tanke på att hans före detta lag Vetlanda står för motståndet i Göransson Arena i kväll.

– Det har varit frustrerande att sitta vid sidan om. Men samtidigt kan även det vara nyttigt ibland. Förmodligen kommer det väl att kännas lite ringrostigt, men jag hoppas att jag kommer in i det snabbt, säger Löfstedt och fortsätter:

– Visst är det extra kul att göra comeback mot Vetlanda. Det är bara några spelare som lämnat laget sedan min tid där. Men jag hade varit lika spelsugen oavsett motstånd.

Hur bra koll har du på Vetlanda som lag den här säsongen?

– Jag har rätt så bra koll. I sina matcher hittills har de mest stått på egen planhalva och väntat ut motståndarna. De spelar väldigt defensivt, men vi har vapen för att ta oss igenom dom.

Johan Löfstedt räknar dock inte med någon enkel match.

– Vetlanda brukar spela bra i Sandviken. Vi kommer att ha fullt sjå med att vinna, säger Löfstedt.

Mer läsning

Annons