Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I dag får GIF brottas med Wanderson

Det är ett revanschsuget Gefle som under eftermiddagen tar emot Gais hemma på Strömvallen.
Ett Gais som också fått tillbaka sin viktigaste spelare efter skada.
Brassen Wanderson do Carmo.
– Jag tycker att han är allsvenskans bäste spelare, säger Gaistränaren Alexander Axén.

Annons

Efter matchen mot Helsingborg i måndags var Gefles tränare Pelle Olsson uppgiven. Hans lag föll tungt med 4–1 mot de regerande svenska mästarna – och formen som laget visat upp på sistone var som bortblåst.

– I matchen mot Helsingborg mötte vi ett lag som var så pass bra att det gällde att verkligen ta vara på de chanser man får, förklarar Olsson.

GIF lyckades inget vidare med det – utan fick istället väldiga problem med Helsingborgs isländske anfallare Alfred Finnbogason som gjorde tre mål i andra halvlek.

Nu får man förmodligen brottas med Wanderson, vilket inte behöver betyda en enklare match bara för att han varit ur form och skadad.

– De har haft lite problem med att Wanderson varit skadad ett tag, men det troliga är väl kanske att han spelar nu, säger Olsson, som får medhåll från Gais tränare Alexander Axén:

– Det är väl ingen vågad gissning om man säger så.

Wanderson vann i fjol allsvenskans assistliga. Dessförinnan har han även delat skytteligesegern 2009 med Tobias Hysén, men i år har det gått tyngre för brassen. Två mål har det blivit under vårsäsongen. Men nu är stjärnan alltså tillbaka.

– Han kräver stor noggrannhet av oss som lag, säger Olsson och tillägger:

– Vi får se vad det innebär. Vi är mest fokuserade på att ha ett kompakt lag och visa upp den form som vi känner att vi har.

Gefle har gjort två ändringar i truppen efter nederlaget i Skåne. Eric Larsson utgår på grund av skadan han ådrog sig i U21-matchen mot Sundsvall i veckan och ersätts av Simon Lundevall, medan Zakaria Abdulai ersätter Joachim Adukor.

Det grönsvarta bortalaget har haft det tungt på slutet med åtta raka matcher utan vinst. Nu senast föll man tungt mot tabelljumbon Örebro efter ett sent insläppt mål.

Efter den viktiga matchen mot Gais i dag väntar ytterligare möten i bottenstriden med Göteborgslag. Då vänder serien, och Gefle får ett dubbelmöte med underpresterande IFK Göteborg.

– Som idrottare gäller det att se kortsiktigt, så Göteborg har vi överhuvudtaget inte tänkt på. Just nu är det Gais som gäller, säger Olsson och avslutar:

– Det är 17 omgångar kvar och för oss är varje match jätteviktig, oavsett vilka som står på andra sidan.

Mer läsning

Annons