Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I dag tar Lundin på sig matchtröjan

Det blir debuternas och comebackernas match när Gefle IF träningsspelar hemma mot Västerås SK i dag.
Bland annat gör William Lundin sin första match i GIF-tröjan – och Johan Oremo sitt första framträdande från start sedan återkomsten.

Annons

Det finns fortfarande en del spelare på skadelistan inför träningsmötet med division 1-laget VSK. Jens Portin, Erik Törnros och långtidsskadade Simon Lundevall har dessutom fått sällskap av Mikael Dahlberg som har en liten bristning i vaden samt Pär Asp som blev sjuk just innan matchen mot Syrianska.

Men positiva besked finns det ändå gott om.

4 Olof Mård gör säsongsdebut efter först ljumskproblem och därefter en låsning i ryggen.

4 Nye högerbacken William Lundin har kommit ikapp i träningen – han ägnade ju en stor del av hösten åt rehabträning – så pass mycket att han får debutera i GIF.

– Det ska bli spännande att se. Det är lite tidigt för honom, för det tar alltid ett tag innan man kommer in i ett nytt lags sätt att spela, så för honom gäller det att göra det så enkelt som möjligt. Men han är pigg och frejdig så jag hoppas han visar de sidorna också, säger tränaren Pelle Olsson.

4 Johan Oremo spelar från start för första gången.

– Han har visat, både i inhoppet mot Syrianska och på träning, att han är löpvillig och beredd att jobba även när motståndarna har bollen. Han har en instinkt att gå i djupled och jag tycker att han är sig lik redan från början – vilket bådar gott.

4 Daniel Leino gör första matchen från start efter två säsonger som mer eller mindre förstörts av korsbandsskador.

– Han börjar närma sig att konkurrera med de andra, säger Olsson.

Västerås SK, som trillade ur superettan den gångna säsongen och nu blir seriekollega med Sandvikens IF, har ett ungt lag som förstärkts med provspelande anfallaren Egzon Llapashtica från Elfsborg.

VSK har precis inlett sitt träningsmatchande och föll i premiären borta mot Brage med 2–1.

– De håller nog ungefär samma klass som förra året. För oss är det viktigt att vi är konsekventa och beredda att jobba hårt, annars får vi inget bra resultat, säger Olsson.

Så spelar GIF mot VSK: Emil Hedvall – William Lundin, Olof Mård, Linus Malmborg, Jonathan Hellström – Eric Larsson, Alexander Faltsetas, Joachim Adukor, Daniel Leino – Dragan Kapcevic, Johan Oremo.

På bänken: Mattias Hugosson, Daniel Bernhardsson, Marcus Hansson, Jonas Lantto, Zakaria Abdulai, Johan Svantesson, Sebastian Senatore, Jakob Orlov, Hjalmar Öhagen.

Mer läsning

Annons