Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga problem för SAIK

I snöstormen som rådde över Högslätten i Härnösand skottade damerna i SAIK bäst och vann med 7–0.
Hemmalaget hade inte ett skott på mål under hela matchen.

Annons

Två matcher under helgen har nu gett fyra poäng och 17–0 i målskillnad. Poäng och mål till all ära men nog måste väl SAIK längta efter tuffare motstånd?

– Jo, visst är det väl lite så. Men samtidigt så är det sådana här matcher vi också måste spela och vinna och det finns alltid saker vi kan bli bättre på, menar tränare Thomas Linder.

Från perfekta förhållanden i Göransson Arena ut i den bistra bandyverkligheten. Ymnigt snöfall med kraftig vind gjorde att matchen avgjordes i tre perioder. Och det var SAIK som dominerade samtliga. Ändå så var det bara Evelina Johansson som lyckades hitta nätet under dom första 30 minuterna. Och precis som i matchen mot Västerås på lördagen, brände man klara lägen.

– Tror säkert vi bränner 3–4 frilägen i dag också och nu väntar det specialträning för anfallarna under juluppehållet, säger Linder som i snökaoset fick ändra om matchplanen en del:

– Vi tvingades spela lite enklare och rakare spel i dag, då snön gjorde det omöjligt för oss att spela det spel vi vill. Men vi löser det bra också.

I den sista perioden lugnade snöandet ned sig lite och det gick att spela lite bandy i alla fall och SAIK kunde då också göra fyra mål till. Frågan man kan ställa sig efter en sådan här dag på jobbet är vad man som tränare är mest nöjd med?

– Att vi ändå gör sju mål i det här vädret och att vi håller tätt bakåt. Försvaret sätts väl inte på några större svårigheter i dag men alltid kan det vara någon slumpboll som rinner igenom. Men tjejerna gör ett jättebra jobb och täcker upp för varandra, tycker Linder.

Nu väntar ett månadslångt uppehåll innan serien drar i gång igen med hemmamatch mot just Härnösand.

HÄRNÖSAND–SAIK 0–7 (0–1, 0–2, 0–4)

Målskyttar, SAIK: Johanna Pettersson 3, Evelina Johansson 2, Anna Hellman och Michelle Löfblad.

Utvisningar: inga.

Hörnor: 4–11.

Domare: Örjan Sundqvist.

Publik: 55.

SAIK:s tre stjärnor

3: Evelina Johansson, mf

2: Johanna Pettersson, f

1: Hedvig Simonsson, b

Mer läsning

Annons