Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen kunde rubba Ranégie

Gefle IF hade på förhand lagt upp en plan kring Daniel Larsson och Mathias Ranégie. Men det hjälpte inte – Ranégie satte två mål när Malmö FF vann med 2–0 på Strömvallen.

Annons

Det blev ett rejält fall för Gefle IF efter förra helgens storseger med 5–0 över IFK Göteborg. Serietvåan Malmö FF gästade Strömvallen och den inledning som skåningarna svarade för skvallrade om att det skulle bli en tuff afton för GIF.

Daniel Larssons läge efter att han snurrat upp försvaret var den bästa chansen inledningsvis, men Mattias Hugossons fingertoppar var i vägen.

Det blev i stället fem kritiska minuter som sänkte GIF. Och det var Larssons anfallskollega Mathias Ranégie som kom att bli den stora huvudpersonen.

Först nådde han högst i en nickduell med David Fällman och styrde in bollen i Hugossons högra hörn.

– Jag försökte hoppa så högt som möjligt men Ranégie är en skicklig spelare och gör det lite bättre än mig, säger Fällman.

Ranégie själv hyllar sin lagkamrat Miiko Albornoz som stod för inlägget.

– Det är ett välplacerat inlägg från Miikos sida och jag har väl bara att sätta pannan till, det var skönt när bollen gick in, säger Ranégie.

Och Ranégie skulle bjuda på mer. I den 38:e minuten stod Fällman i vägen för Daniel Larsson och domaren Bojan Pandzic pekade på straffpunkten.

Ranégie klev fram – och satte hur säkert som helst 2–0 i ”Hugos” vänstra hörn.

– Vi har många duktiga straffskyttar, så man får vara lite envis om man ska få ta en straff, säger Ranégie.

• GIF vann med 5–0 mot Göteborg förra helgen här på Strömvallen – var ni skärrade inför matchen?

– Nej, det är väl så här mycket bättre vi är än Göteborg. Vi hade klart för oss vad vi skulle göra och var inte speciellt oroliga.

David Fällman var rakt på sak om straffsituationen.

– Det är inte mycket att snacka om, jag gör ett dåligt val i den situationen, säger Fällman.

• Vad skulle du ha gjort annorlunda?

– Jag kanske skulle ha rört mig mer mot målet i stället för att ha gått direkt på honom, men det går väldigt fort där ute och man måste ta ett snabbt beslut.

• Vad hade ni pratat om inför matchen?

– Vi hade pratat om att jobba hårt mot både Ranégie och Larsson. Ranégie är skicklig med bollen och Larsson är bra i djupled.

– Och jag tycker att vi spelar bra defensivt om man bortser från de två misstagen vi svarar för, fortsätter Fällman.

GIF hade svårt att skapa några riktigt farliga reduceringsmöjligheter. Mikael Dahlberg hade en nick över och Jonas Lantto hade ett par halvchanser. Men det ville sig inte.

– Det känns väldigt surt just nu, men det är bara att komma igen, säger Fällman.

Mer läsning

Annons