Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen vändning i sikte

Äntligen ett Oremo-mål.

Men ingen GIF-vändning – den här gången heller.

– Det känns förjävligt, säger Johan Oremo efter 1–2 i viktiga bottenmötet med Åtvidaberg.

Annons

Den 2 februari i år presenterade Gefle IF skrällvärvningen.

Johan Oremo återvänder till genombrottsklubben efter några skadefyllda säsonger i Djurgården.

Han gjorde fantastiska elva mål under sin debutsäsong i allsvenskan 2007, och förväntningarna fanns förstås där. Men det var alltså först i går han gjorde första målet efter comebacken.

– Det var ett jättebra inlägg av Jens Portin som jag kom först på. Skönt förstås, det var ju ett tag sedan, säger Oremo, som inte hade gjort mål i allsvenskan sedan juli i fjol, när han avgjorde i 1–0-segern mot Mjällby på Stadion.

Hans 16:e mål för GIF gav hemmalaget energi att försöka åstadkomma en vändning – men fullträffen visade sig vara betydelselös.

– Det hade varit kul om vi hade vänt, men tyvärr torskar vi och det känns förjävligt, säger Oremo.

– Vi hamnar i underläge i fel läge av matchen. Åtvidaberg började bra, men när vi hade klarat av den svåra perioden av matchen och kommit in i det – då blir vi straffade. Sedan spelar de på resultatet.

Johan Oremo kom in med halvtimmen kvar och har därmed gjort 13 inhopp för GIF under säsongen. Han har dessutom startat vid fyra tillfällen.

• Hur ser du på din säsong?

– Den är som förväntat. Det blev en blindtarm för mycket under sommaren, den har spökat lite. Annars visste jag vad jag kom till, ett lag som redan hade två jättebra forwards. Jag visste att jag var tvungen att kriga för att förtjäna speltid.

• Blindtarmsoperationen tog mer på krafterna än vad omgivningen förstått, eller?

– Nä, inte så. Men den kom lite fel, det var mitt under säsongen och inte direkt vad jag behövde som har haft mina skador på senare år.

Att Åtvidaberg höll undan till vinst – och därmed passerade GIF i tabellen – var logiskt sett till hur det sett ut under året.

Gefle IF har nämligen inte lyckats vända en enda match den här säsongen till seger och faktum är att laget bara vid ett tillfälle – 1–1-matchen mot IFK Göteborg borta – lyckats ta poäng när man hamnat i underläge.

Faltsetas, som gjorde målet då och var bra som vanligt i går, kunde inte riktigt förklara varför man har svårt att komma igen efter ett baklängesmål.

– Det är en bra fråga, men jag vet inte. Det kanske är så i vår situation, att vi blir lite extra pressade när vi måste göra mål. Så länge det är 0–0 är det ett krig, säger Faltsetas, som var nästan säker på att GIF skulle lyckas rädda en poäng mot östgötarna.

– När vi fick 1–2 trodde jag att vi hade dem. Men Åtvidaberg parkerade bussen och gjorde det bra.

Mikael Dahlberg – som klev ner som mittfältare när Oremo kom in – sköt strax utanför i 90:e minuten. Men i övrigt var det tunnsått med riktigt heta kvitteringslägen för GIF.

Varken Oremo eller Faltsetas är dock oroliga över att kontraktet skulle vara i fara.

– Vi fixar det här, det är jag fullständigt säker på, säger Faltsetas.

Mer läsning

Annons