Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget cupspel för höftskadad Hansson

Gefle IF:s mittfältare Marcus Hansson har brottats med höftbesvär hela säsongen.
Direkt när allsvenskan är färdigspelad väntar operation.
– Det har blivit värre och värre, säger Hansson, som inte finns med i GIF:s trupp mot Karlstad BK i Svenska Cupen i eftermiddag.

Annons

Sent på försäsongen, och till viss del även i fjol, fick Marcus Hansson problem med höften.

Han har ändå kunnat genomföra 18 av 19 matcher i allsvenskan hittills utan större problem, men under sommaren har skadan förvärrats.

– Nu är det bara att försöka att hålla skadan i schack. Jag siktar på att spela alla allsvenska matcher som är kvar, men sedan måste det bli operation så fort som möjligt, säger Hansson, som enbart kört rehab den här veckan och inte följer med till Karlstad i kväll där Gefle IF ställs mot Karlstad BK i Svenska Cupens andra omgång.

På fotbollsplanen har höftskadan inte påverkat Hansson alltför mycket.

– Det har fungerat okej hela tiden. Det enda är väl att det har varit tufft att återhämta sig mellan matcherna, säger Hansson och tillägger:

– Visst hade operationen kunnat göras tidigare, men då hade jag missat en så pass stor del av säsongen.

Erik Törnros saknas också i eftermiddag på grund av sjukdom, medan anfallskollegan Johan Svantesson stannar hemma med en lättare fotskada.

GIF-tränaren Pelle Olsson vill se hundraprocentig koncentration mot Karlstad BK, bottenlag i division 1 södra.

– Vi måste vara medvetna om att det är samma hårda arbete som krävs i den här matchen. I det korta perspektivet är vi i behov av en bra prestation, och i det långa perspektivet är det viktigt att vi vinner den här matchen eftersom vi då får tre nya matcher i mars då cupen går vidare med gruppspel. Vi behöver den tävlingsnerven nästa vår, säger Pelle Olsson.

GIF: s trupp mot Karlstad:

Mattias Hugosson, Emil Hedvall, David Fällman, Linus Malmborg, Jens Portin, Olof Mård, Daniel Bernhardsson, Pär Asp, Alexander Faltsetas, Jonathan Hellström, Eric Larsson, Hjalmar Öhagen, Jonas Lantto, Zakaria Abdulai, Joachim Adukor, Johan Oremo, Mikael Dahlberg, Jakob Orlov.

Mer läsning

Annons