Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget verkar stoppa SAIK:s damer

Inget verkar kunna stoppa SAIK:s damer för tillfället, inte ens vädrets makter. SAIK visade nykomlingen Hammarby hur man på bästa sätt klarar av en snömatch och vann med klara 8–1.
– Att göra åtta mål under sådana här förhållanden är väldigt bra och jag är grymt stolt över prestationen som tjejerna gör, säger tränare Per Lodin efter matchen.

Annons

Matchen fick avgöras i tre perioder då snöfallet gjorde det i stort sätt omöjligt att spela bollen efter isen. Stundtals låg det flera centimeter nysnö på isen vilket ledde till lyrbandy, ett spel som vanligtvis inte passar SAIK så bra. Men SAIK fick en kanonstart då man redan efter två minuter tog ledningen via Johanna Pettersson. Ett mål som kändes verkligen viktigt, menade Lodin.

– Vi visste ju inte då om vi skulle kunna göra fler mål. Så dåliga förhållanden var det och att få ett så pass tidigt mål, var väldigt skönt.

SAIK kunde också utöka ledningen innan första perioden var över och även om Hammarby ordnade en reducering via ett jätteskott av Matilda Johansson till 1–3, var det här SAIK:s match. Evelina Johansson gjorde 4–1 som sedan följdes upp av två snabba mål till.

Efter den där jobbiga premiärförlusten mot Kareby har nu SAIK vunnit fyra raka matcher och har 37–5 i målskillnad. Ni verkar riktigt på gång just nu?

– Det ser jättebra ut just nu och vi är nöjda med hur vi genomför matcherna. Sen är det också bra att vi kan visa i sån här match att vi behärskar dåliga förhållanden och att vi kan spela ett långt spel. Jag tycker att det är väldigt starkt gjort att göra åtta mål när det är dom här väderförutsättningarna, menar Per.

Nästa match spelas på lördag mot Tranås hemma och då är det åter igen öppet för bandy i Göransson Arena, så då slipper man snön i alla fall.

HAMMARBY–SAIK 1-8 (0-2, 1-4,0-2)

Målen: 0–1 (2) Johanna Pettersson, 0–2 (25) Linnea Gunnarsson, 0–3 (32) Linnea Gunnarsson, 1–3 (33) Matilda Johansson, 1–4 (42) Evelina Johansson, 1–5 (56) Johanna Pettersson, 1–6 (57) Hanne Gezelius, 1–7 (70) Evelina Johansson, 1–8 (79) Evelina Johansson.

Utvisningar, HIF: 1x10 min. SAIK: 1x10 min

Hörnor: 0–5

Domare: Bosse Fasth

Publik: 50.

SAIK:s tre stjärnor

Johanna Pettersson, mf

Emma Ahlander, mf

Anna Hellman, b

Mer läsning

Annons